Monique Jägers, Bas van den Berg, Marie José Fles, Kim Weideman, Corine Star en Gerben van Duin. | Tekst en foto: Joke van der Zanden | Foto: Joke van der Zanden
Monique Jägers, Bas van den Berg, Marie José Fles, Kim Weideman, Corine Star en Gerben van Duin. | Tekst en foto: Joke van der Zanden | Foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

'Nu gaan we Europa veroveren'

sportgemeente n Afgelopen woensdag werd in Leeuwarden tijdens een congres van de Vereniging Sport en Gemeenten, sportkoepel NOC/NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, bekend gemaakt wie de sportgemeente van het jaar werd en welke gemeente voor het beste initiatief op sport- en beweeggebied werd uitgeroepen.

Vol spanning togen afgevaardigden van de gemeente, Reuring, Friends United en Sportief voor Werk naar Leeuwarden. Het was de eerste keer dat de Gemeente Noordwijk zich aangemeld had voor deze landelijke prijzen en ze waren gelijk al voor alle twee de onderdelen genomineerd. De titel Sportgemeente van het jaar ging naar Hellendoorn. De vreugde was enorm toen Noordwijk de gemeente werd met het beste initiatief op sport- en beweeggebied.

"Onze projecten hebben zoveel indruk gemaakt dat Noordwijk Nederland in Brussel bij het Europese parlement mag vertegenwoordigen bij de verkiezing van de Europese sportgemeente. In oktober wordt het bidbook in het Engels vertaald voor de Europese landen. In november wordt bekend gemaakt wie de winnaar is. Zo kunnen we Noordwijk als sportgemeente op de kaart zetten," lacht sportwethouder Gerben van Duin.