Deze accommodaties van SJC zullen als alles doorgaat spoedig ten prooi vallen aan de sloperskogel. | Foto: WS
Deze accommodaties van SJC zullen als alles doorgaat spoedig ten prooi vallen aan de sloperskogel. | Foto: WS Foto: Cor de Mooy

Ledenvergadering SJC wil meer duidelijkheid

n Nieuwe accommodatie wordt in 2020 gerealiseerd

plannen n In een extra ledenvergadering kwam het SJC-bestuur deze week met het voorstel om in te stemmen met de gepresenteerde nieuwbouwplannen en, zeker niet minder belangrijk, de financiële consequenties hiervan voor de vereniging.

Er was een belofte vanuit de politiek. Na de herinrichting van de Duinwetering zou het SJC-terrein aan de Lageweg nu heel snel worden aangepakt. De kersverse hoofdklasser kreeg uitzicht op een waardige accommodatie, een nieuw clubhuis, een nieuwe tribune en geen natuurgras meer maar allemaal kunstgrasvelden. Zodat het beoefenen van alle gewenste sportactiviteiten, ook voor de langere termijn, blijft gegarandeerd. Daarbij was de manier van werken aan de Duinwetering een voorbeeld en werd het uitgangspunt zo meldde voorzitter Herman Meijvogel 'gelijke monniken, gelijke kappen'.

Hij kon de vergadering vertellen dat er door het SJC-bestuur voorwaarden, wensen en eisen waren ingebracht. En dat ook de gemeente haar eisen en voorwaarden op tafel heeft gelegd. Daarbij was uitgangspunt dat het aantal te realiseren vierkante meters bepalend werd voor de financiële bijdrage van de voetbalclub. En dan dezelfde prijs zoals die bij de V.v. Noordwijk zou zijn gehanteerd.


Konijnenveiling

SJC zou op de beperkte ruimte dus de beschikking krijgen over alleen maar kunstgrasvelden. Naast deze velden en bijbehorende kleedruimtes gaat het om de verenigingsruimten. De voetbalclub wil kunnen groeien en alle bestaande activiteiten natuurlijk blijven organiseren. Omdat de sporthal wordt verkocht aan de gemeente is er behoefte aan een plek om o.a. de jaarlijkse Konijnenveiling in eigen huis te organiseren. En ook diverse vergaderruimten zijn noodzaak. SJC krijgt daarom de beschikking over de eerste etage van het nieuwe gebouw waaronder de kleedkamers en de gemeentelijke ruimtes komen. De nieuw te bouwen gemeentelijke sporthal kan door SJC slechts als huurder worden benut.


100 jaar

De eerdere prognose van de periode waarbinnen dit gerealiseerd zou worden is iets gewijzigd. Maar de gemeente Noordwijk wil nadrukkelijk dat SJC het 100-jarig bestaan in een nieuwe accommodatie kan vieren. September 1920 wordt daarom de deadline. Om bij de bouw geen zwaar bouwverkeer over de Schiestraat en dus door de kinderrijke omgeving te laten komen moest een uitweg worden gezocht. Daardoor zou niet alleen een heel voetbalveld lange tijd niet bruikbaar zijn en de planning moeten worden aangepast.


VVE

Na realisatie van de nieuwbouw moeten gemeente en voetbalclub zich verenigen in een wettelijk verplichte Vereniging Van Eigenaren. Dit laatste was aanleiding tot kritische vragen. Waarop door de voorzitter nog geen duidelijk antwoord kon worden gegeven. Hoewel er een sluitende meerjarenbegroting op tafel kwam bleken ook daarin een aantal vraagtekens. Die vooral te maken hadden met onduidelijkheden over de eerlijke verdeling van inbreng en verantwoordelijkheid in de toekomst.

Enthousiast

De aanwezige leden bleken in zijn algemeenheid toch bijzonder enthousiast over de plannen .Maar de vragen over de rolverdeling van beslissingsbevoegdheid tussen gemeente en SJC brachten nog geen duidelijke antwoorden op. Het bestuur vroeg de vergadering om op een later tijdstip een duidelijk antwoord te mogen geven.

Vanuit de vergadering kwam het advies aan het bestuur om vooral op de ingeslagen weg door te gaan. Maar een fiat voor het aangaan van financiële verplichtingen werd heel nadrukkelijk afhankelijk gesteld van antwoorden en de uitkomsten van het hier voor noodzakelijke overleg.


Dag van de Mantelzorg

mantelzorg n Jaarlijks staat er in november de nationale Dag van de Mantelzorg op de agenda. Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd om extra aandacht aan iedereen te geven die zorgt voor een naaste. Ook in Noordwijk vieren we deze dag. Op zaterdag 12 november worden de mantelzorgers in het zonnetje gezet.

Consulent Mantelzorg Wendy Clason: "Er wordt een mooi programma opgezet om met elkaar een fijne en ontspannen middag te hebben, waar onder het genot van koffie met iets lekkers verhalen en ervaringen kunnen worden gedeeld, de wethouder een woordje zal doen en ook een hilarisch muzikaal theaterstuk zal worden opgevoerd. Martine Zeeman van Zeeman Theaterprodukties hebben we bereid gevonden om voor u een speciale voorstelling te maken genaamd 'Zeeërs en Binders en de Mantelzorg', met o.a. scenes uit het leven van een mantelzorger, verluchtigd met liedjes en gespeeld door Noordwijkers voor Noordwijkers!"

Noordwijkse mantelzorgers zijn welkom van 14.00 tot 16.30 uur bij De Baak Seaside, Koningin Astridboulevard 23. Vanaf 14.00 uur staat de koffie klaar. De middag is gratis voor mantelzorgers, maar zij dienen wel ingeschreven te staan bij het Steunpunt Mantelzorg Noordwijk.

Mantelzorgers die nog niet bij het steunpunt geregistreerd staan en wel willen deelnemen, kunnen contact opnemen tot uiterlijk 7 november via tel. 8200295 of 06-55456779 en via mantelzorgsteunpunt@welzijnnoordwijk.nl