Wethouder Barnhoorn onthult de eerste zuil. Links naast hem directeur Stephhen van Es en voorzitter NOV, Cees van Wijk. | Foto: WS
Wethouder Barnhoorn onthult de eerste zuil. Links naast hem directeur Stephhen van Es en voorzitter NOV, Cees van Wijk. | Foto: WS Foto: Cor de Mooy

Infozuilen vervangen baliemedewerkers

infozuilen n Noordwijk marketing is een nieuwe weg ingeslagen. De nodige informatie aan toeristen, congresgangers en eigen inwoners ging gebruikelijk via de balie van het Visitor center. Maar inmiddels is dit kantoor gesloten.

Inmiddels is een nieuwe Noordwijk Marketing-vestiging aan het Vuurtorenplein in gebruik genomen. In twee leegstaande winkelunits wordt nu gewerkt aan de promotie van onze bad- en congresplaats. Informatievoorziening gaat echter niet langer meer via de balie. Deze week presenteerde Noordwijk Marketing tijdens de maandelijkse soos van de NOV in de Heeren van Noortwijck namelijk een geheel nieuwe aanpak.

Informatie zal in de toekomst op tal van plaatsen in het dorp te verkrijgen zijn via eigentijdse info-zuilen. Waarin alle beschikbare info digitaal is opgeslagen en eenvoudig is op te vragen. In de komende tijd zullen overal in de beide dorpskernen en in de grote hotels deze fraai ogende eigentijdse zuilen worden geplaatst. Wethouder Barnhoorn had de eer om onder toeziend oog van NOV-voorzitter Cees van Wijk en NM directeur Stephen van Es het eerste exemplaar te tonen aan de aanwezige ondernemers en persvertegenwoordigers.


Eerste in Nederland

Noordwijk heeft nu de eerste marketingorganisatie in Nederland waar toeristische informatie alleen nog verkrijgbaar is via de digitale weg. De zuilen zijn een afgeleide van de nieuwe en zeer uitgebreide en zeer professionele website van Noordwijk Marketing. De bouw van het hernieuwde www.noordwijk.info een is geavanceerd project gebleken. Met tal van eigentijdse toepassingen voor de moderne website-gebruiker.

Een direct al goed ogende website welke zich aanpast aan het scherm van de bezoeker met mogelijk een laptop, desktop of smartphone. Ook kunnen bezoekers een eigen account aanmaken en daarin hun favorieten items verzamelen. Ook zelf hun wandel- en fietsroutes samenstellen die vervolgens op een interactieve kaart worden getoond. Verder kunnen alle pagina's via social media worden gedeeld. Het moet straks de snelste manier worden om informatie wereldwijd te delen.