Rens Tienstra (links) draagt dirigeerstokje over aan Mart Binnendijk. | Foto: Cor Vink
Rens Tienstra (links) draagt dirigeerstokje over aan Mart Binnendijk. | Foto: Cor Vink Foto: Cor de Mooy

Maria ter Zee Koor heeft nieuwe dirigent

Dirigentenstokje n Rens Tienstra draagt per 1 september het dirigeerstokje van het Maria ter Zeekoor over aan Mart Binnendijk. Rens Tienstra is aangesteld als tweede dirigent van de Kathedrale Koorschool Sint Bavo in Haarlem.

Acht jaar geleden trad de Noordwijker Rens Tienstra aan als dirigent van het Maria ter Zee Koor. Hij was toen net begonnen aan zijn studie aan het conservatorium in Amsterdam. Gedurende die acht jaar heeft hij zich sterk ontwikkeld. Hij is meerdere koren gaan dirigeren en is – door zijn enthousiasme en gedrevenheid – een autoriteit geworden op het gebied van het Gregoriaans. De aanstelling is voor Rens Tienstra een mooie stap voorwaarts, maar een verlies voor het Maria ter Zeekoor. Hij blijft wel koorleider van de Schola Gregoriana van Maria ter Zee.
In Mart Binnendijk is een goede opvolger gevonden. Hij is dirigent geweest van een katholiek koor in Rijpwetering en is lid van Cappella pro Cantibus uit Oegstgeest, waarvan hij ook plaatsvervangend dirigent is. Mart kwam als meest geschikte van de drie kandidaten uit te bus. Mart Binnendijk is in Noordwijk geboren en zijn vader was organist in de Vinkenlaankerk.
Op verschillenden momenten hebben de parochiekern St. Jeroen en Maria ter Zee en het Maria ter Zee Koor afscheid genomen van Rens Tienstra. Op 6 september heeft Rens tijdens zijn laatste repetitie de leiding overgedragen aan zijn opvolger. Mart Binnendijk zal op zaterdagavond 24 september voor de eerste keer het Maria ter Zeekoor dirigeren tijdens de eucharistieviering in de Maria ter Zeekerk.


Meer informatie is te vinden op www.stjeroenenmariaterzee.nl