De Noordbikers organiseren wederom de Six for Semmy. | Foto: web
De Noordbikers organiseren wederom de Six for Semmy. | Foto: web Foto: Cor de Mooy

Mountainbikerace voor hersenkankeronderzoek

Semmy n Op zondag 4 september organiseert MBC de NoordBikers, de mountainbikevereniging van de Duin-en Bollenstreek en Haarlemmermeer, alweer voor de 5e keer de zogenaamde Six4Semmy, een benefietrace voor Stichting Semmy. Ruim honderd mountainbikers rijden een 6 uur durende estafettewedstrijd op het mountainbike-parcours om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Bij de vorige editie in 2015 werd maar liefst 11.500 euro opgehaald.

De zeer bijzondere wedstrijd vindt plaats in het Piet Florisdal, Duindamseslag in Noordwijk. De start is om 10.00 uur en de bekendmaking van het opgehaalde bedrag om 16.15 uur. Publiek is van harte welkom om alle deelnemers aan te komen moedigen. Op verschillende plekken zijn de mountainbikers goed te zien.
Er is nog plaats voor teams om deel te nemen. Kijk voor aanmelden op www.noordbikers.nl/six4semmy/


Stichting Semmy

In Nederland krijgen gemiddeld vijftien kinderen per jaar deze vorm van kanker. Doordat de tumor in de hersenstam zit, is deze bijna niet te behandelen. Stichting Semmy, die opgericht is naar aanleiding van het overlijden van de 5-jarige Semmy, financiert onderzoek naar tumoren in de hersenstam, zodat de levensverwachting en de overlevingskansen van kinderen worden vergroot.