De organisatie van Hoogvliegers wil nog meer kinderen de dag van hun even laten beleven. | Foto: PR
De organisatie van Hoogvliegers wil nog meer kinderen de dag van hun even laten beleven. | Foto: PR Foto: PR

Bijzondere dag Hoogvliegers

bijzonder n Rond de viering van 150 jaar badplaats zijn een groot aantal evenementen. Een heel bijzondere is op 27 augustus wanneer de stichting Hoogvliegers Noordwijk aandoet.

Samen met Stichting Da Vinci Comité en Noordwijker Ruud van Schie van Helivliegen, gaat stichting Hoogvliegers aan de slag om iets extra's toe te voegen aan de jubileumviering door zeer ernstig zieke of gehandicapte kinderen, van 6 tot en met 17 jaar, een bijzonder en onvergetelijk avontuur te laten beleven. Dat is rondvliegen boven hun eigen huis, woonomgeving of geboortestreek. En natuurlijk boven het Noordwijkse strand. De vlucht gaat in een speciale helikopter, met mogelijk zelfs de kans om persoonlijk de stuurknuppel te hanteren. De ervaring leert dat deze kinderen dan, overigens vergezeld van ouders of begeleiders, een onvergetelijke en opwindende dag beleven.

Inmiddels zijn er al een groot aantal deelnemers aangemeld, maar de organisatie wil nog meer kinderen een kans te bieden en roepen ouders en begeleiders op niet te schromen, want het wordt sowieso een bijzondere dag voor de deelnemers vol feestelijkheden en attracties. Kinderen worden met een heel bijzonder vervoermiddel van huis opgehaald en naar de helikopter gebracht. Geen ambulance, maar mogelijk een politieauto of brandweerwagen met sirenes en zwaailichten. Of zelfs een klassieke oldtimer of een eigentijdse limousine.

aanmelden

Ouders kunnen hun kinderen aanmelden bij de stichting Hoogvliegers via hun website, www.stichtinghoogvliegers.nl, waarna alles door hen wordt geregeld. In Noordwijk gaat alles in samenwerking met de gemeente Noordwijk. En Marjolijn van der Jagt en Anne Cor Groeneveld hebben de coördinatie op zich genomen. De opstapplaats om in de helikopter te komen wordt om privacy reden niet bekend gemaakt. Ouders, begeleiders en kinderen hebben volgens de organisatie het recht op de hoogste vorm ervan. Persfotograven en andere nieuwsgierigen zijn op die plek dan ook niet welkom. Het gaat die dag uitsluitend om het geluk en vooral plezier van de kinderen, die volledig in de watten zullen worden gelegd en getrakteerd op heerlijk eten en drinken.