Afbeelding
Foto: PR

Jeugd NIJC Gevers en TV de Boekhorst vieren samen tenniskamp

tennis n De schoolvakanties gingen deze week weer beginnen, net als vorig jaar het startsein voor Tenniskamp 2016.

Voor het eerst dit jaar met een prachtige samenwerking tussen de verenigingen NIJC Gevers uit Noordwijk en TV de Boekhorst uit Noordwijkerhout. De kids konden zodoende op beide parken hun skills verbeteren en er ontstond een leuke groep waarin weer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes werden gemaakt. Natuurlijk was er ook voldoende tijd voor ander sport en spel. Zo stonden er onder andere waterskiën, poldersporten, een middagje bij Jumpin Noordwijk en een heuse klimwand op het programma. Het mooie weer en lekkere eten en drinken zorgden tot slot voor een zeer geslaagde week.


Narda Miedema treedt op in Het Cultuurcafé

cultuur n De Noordwijkse zangeres en songwriter Narda Miedema verzorgt zaterdag 23 juli een optreden met heerlijke, gevoelige en loepzuivere jazzy popsongs in het Cultuurcafé.


Tien jaar geleden besloten de Noordwijkse broer en zus Radboud en Narda Miedema samen muziek te gaan maken. Verzorgde en relaxte liedjes, die door hun akoestische basis en mooie samenzang een fris en zomers karakter hadden. Daarmee was Somesay een feit. In plaats van hals over kop van start te gaan, besloten de twee echter eerst hun opleidingen af te maken. Ondertussen zaten zij niet stil. Radboud werkte aan verschillende projecten en bleef ook liedjes componeren voor Somesay. Dit resulteerden in 2006 in hun eerste album One Of A Kind. De band werd naar aanleiding van dit album gevraagd in landelijke radio- en televisieprogramma's op te treden en deed voorprogramma's voor onder meer Wouter Hamel, Sean Lennon en a balladeer.

Na jarenlang met haar broer Radboud in de formatie Somesay te hebben opgetreden, zingt en speelt Narda sinds begin 2014 solo. Zaterdag 23 juli staat Narda vanaf 15.00 uur in Het Cultuurcafé. De toegang is vrij, maar reserveren wordt op prijs gesteld.


Salendine Nook High School in Maria ter Zee

Op woensdag 20 juli om 10.15 geeft een koor, gevormd uit leerlingen van de Salendine Nook High School uit Huddersfield (Engeland), een concert Maria ter Zee, centrum voor geloof en cultuur. Het koor dat wordt begeleid op piano en gitaar, zal een aantrekkelijk programma uitvoeren waarin tal van bekende en onbekende nummers uit een breed repertoire zijn opgenomen.

De toegang tot het concert is gratis. Na afloop is er een schaalcollecte ter bestrijding van de onkosten. Meer informatie is te vinden op www.mariaterzee.nl