Op hoezitdat.info kunnen jongeren terecht met hun vragen over uiteenlopende onderwerpen. | Foto: PR
Op hoezitdat.info kunnen jongeren terecht met hun vragen over uiteenlopende onderwerpen. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Metamorfose jongerenwebsite hoezitdat.info

Facelift n De regionale jongerenwebsite Hoezitdat.info heeft onlangs een totale metamorfose ondergaan. Jongeren zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerpproces.

De site is geschikt gemaakt voor mobiel gebruik via smartphone of tablet. Het resultaat is een website met een aansprekend, modern uiterlijk en verbeterde navigatiemogelijkheden. Op Hoezitdat.info vinden jongeren niet alleen antwoorden op hun vragen, maar ook leuke weetjes en berichten van andere jongeren.

Op Hoezitdat vinden jongeren tussen de 12 en 23 jaar antwoorden op al hun vragen over bijvoorbeeld veilig vrijen, relaties en seks, internet en mobiel, pesten en gezond eten. De hoeveelheid informatie op de site is flink uitgebreid. Bijna dagelijks worden nieuwe filmpjes, thema's, blogs, quizjes of ervaringsverhalen geplaatst.

Online kunnen jongeren via Hoezitdat met hun vragen terecht per mail, chat of telefoon. Een betrouwbaar team van ervaren medewerkers staat klaar om te luisteren en jongeren te helpen met het zoeken naar antwoorden op eenvoudige, maar ook lastigere vragen.
Jongeren kunnen een eigen digitale zelfhulpomgeving aanmaken om online trainingen te
volgen. Alle hulp is gratis.

Hoezitdat.info is bedoeld voor jongeren uit de gemeente Alphen aan den Rijn, Gouda,
Hillegom, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Nieuwkoop, Oegstgeest, Kaag en Braassem, Katwijk, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Een woonplaatskeuze stemt informatie af op de eigen omgeving. Zo zien jongeren bijvoorbeeld of er in de buurt een oppascursus is, waar ze drugs kunnen laten testen en waar een SOA-spreekuur is. Ook wijst de site jongeren de weg naar hulp en advies in de buurt.