De feestcommissie van de Oranjevereniging is er klaar voor. | Foto: Joke van der Zanden
De feestcommissie van de Oranjevereniging is er klaar voor. | Foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

Binnen kleurt weer Oranje

oranjefeest n De Oranjefeesten in Noordwijk binnen zijn van vrijdag 26 augustus tot en met zaterdag 3 september. De organisatie is een jaar lang bezig geweest om een gevarieerd programma op te zetten waar zowel jong als oud plezier aan kunnen beleven.

Door Joke van der Zanden

"Nieuw is de samenwerking met de Kerkstraatwinkeliers. Ze geven in augustus bij aankopen in hun winkel gratis muntjes voor de kermis. De Carnavalsvereniging zorgt voor de bar in het Oranjepaviljoen op het Raadhuisplein en daarnaast heb je Café Thomas en Café Meerniet waar het altijd gezellig is. De gemeente en de Oude Jeroenskerk verlenen alle medewerking en de Regiobank is sponsor. Vrijdag 26 augustus is het klaverjassen in De Wieken. Dinsdag de 30ste gaat de kermis open tot en met zaterdag en begint de opbouw van het Oranjepaviljoen. In Royal is de Oranje Bridgedrive.

Woensdag de 31ste is er weer de spectaculaire bingo in Jeroen en 's avonds de Gooische vrouwenbingo, alleen voor vrouwen, in het Oranjepaviljoen met hele bijzondere prijzen. Intussen wordt in Café Meerniet een kroegenquiz gehouden voor alleen mannen. Donderdag 1 september seniorenmiddag in het Oranjepaviljoen met nostalgische optredens. De ouderen vanuit Hoogwaak worden met een Beukbus opgehaald. Natuurlijk tobbetje steken en daarna een Noortukse avond. Vrijdag 2 september het Super Prestige Oranje Circuit, de rondjes rond de kerk. Door hardlopers vanaf 16 jaar wordt er 6,5 km gelopen. De dag eindigt met de Amsterdamse avond", licht Cock Jue toe.

"Na 6 jaar is het me eindelijk gelukt om de wielerronde in samenwerking met de Ren- en Tourvereniging de Bollenstreek op zaterdag te organiseren zodat er meer mensen van Zee en Binnen kunnen komen kijken. De start is voor Café Thomas, dan door de Wilhelminastraat, Molenstraat, Bronckhorstraat, Van Limburg Stirumstraat en Heilige Geestweg. Eerst 50 km voor de junioren-amateurs en later de Ronde van Noordwijk over 45 km. Er is prijzengeld te winnen. Het lukt niet om 30 à 40 kinderen van 9 tot 12 jaar aan het fietsen te krijgen. Wie nog leuke ronde prijzen beschikbaar wil stellen kan zich bij mij melden", aldus Piet de Ridder.
Verder zijn er vis- en schietwedstrijden en een kindervrijmarkt in de Kerkstraat. Daarna vrachtwagentrekken en de Noortukse feestavond met o.a. Alex. Het feestprogramma valt begin augustus op de mat.