Het corsobestuur zoekt bedrijven en organisaties die mee willen rijden met een personenwagen. | Foto: PR
Het corsobestuur zoekt bedrijven en organisaties die mee willen rijden met een personenwagen. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

De Flower Parade komt er weer aan!

Op zaterdag 13 augustus rijdt Flower Parade Rijnsburg weer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van 2016 is ´Best of Holland´. Met ruim 60 voertuigen, 100 figuranten, honderden muzikanten en meer dan 200.000 bloemen zal ook de 71e editie vast en zeker weer een prachtig ´rijdend bloementheater´ worden.

Wie denkt dat als de praalwagens van de vorige parade zijn afgebroken het bestuur van de Stichting Rijnsburgs Bloemencorso een half jaar vrijaf neemt, heeft het mis. Al een maand later, tijdens en na de evaluatie van de laatst gehouden editie, worden de figuurlijke steigers voor de volgende parade al weer getimmerd. Het thema is dan reeds bekend (het bestuur verklapt aan het einde van de parade altijd het thema voor het volgende jaar) en de eerste schetsen van de praalwagens gaan al weer over de vergadertafel. ´Best of Holland´ is het thema van dit jaar. Een thema waar je eigenlijk alle kanten mee op kunt. Maar waar is Nederland allemaal trots op en wat kan wel of niet op een praalwagen worden uitgebeeld. En, ook niet onbelangrijk, met welke thema is de sponsor van een praalwagen te ´triggeren´. Zij zijn immers bereid een flink bedrag op tafel te leggen voor een praalwagen en wat zou er niet mooier zijn een wagen te presenteren die mooi aansluit bij de doelstelling van de sponsor. Over de keuze van de verschillende onderwerpen in een latere column meer.

In deze eerste willen de organisatoren een oproep doen aan personen, verenigingen of bedrijven die hun club of product graag eens op een geheel andere manier willen presenteren dan gewoonlijk het geval is. Wat is mooier dan dit op een prachtig opgestoken personen- of bedrijfsauto te doen. De creatieve club binnen het corsobestuur wil hier graag over meedenken. Deelnemen aan de Flower Parade kost natuurlijk geld, maar misschien minder dan u denkt. Ook zijn er verschillende manieren om deel te nemen. Bijvoorbeeld alleen tegen inschrijfkosten. U levert dan zelf een compleet opgestoken wagen aan. Ook is het mogelijk een voertuig aan te leveren welke door de organisator wordt opgestoken en ten slotte zijn er ook mogelijkheden waarbij de organisatie alles uit handen neemt en voor de auto en het opsteken zorgt. In alle gevallen is het vanzelfsprekend mogelijk ornamenten en spullen aan te leveren die in de bloemarrangementen worden verwerkt. Zo ontstaat het mooiste eindproduct en snijdt het mes aan twee kanten. Een chauffeur die met een goed en trots gevoel in de parade meerijdt en een organisator die weer een opvallend voertuig aan de parade kan toevoegen.

Meer weten? Mail naar flowerparaderijnsburg@casema.nl of kijk eens op www.rijnsburgscorso.nl.