De familie van der Zalm  en architect Arie Korbee moesten lang geduld hebben, maar de bouw gaat nu van start.
De familie van der Zalm en architect Arie Korbee moesten lang geduld hebben, maar de bouw gaat nu van start. Foto: Cor de Mooy

Zeezicht begint aan een nieuw hoofdstuk

Zeemotel n Na alle negatieve aandacht rond de vergunningsprocedure heeft de familie van der Zalm nu eens goed nieuws te melden. Deze werk bekend dat binnenkort de sloperskogel zijn werk mag doen.

Tevreden zitten ze aan tafel, Wilco van der Zalm en Patty Hermans tezamen met hun 2 dochters Demy en Pam. Want nadat het plannen maken leidde tot een frustrerende procedure is er nu positief nieuws. De plannen zijn goed, de financiering is rond en nog slechts 1 verkoopappartement te koop.

Natuurlijk is de langdurige geschiedenis van plannen maken via allerlei vervelende bezwaren en ambtelijke vertraging tot het eindelijk realiseren, nog even onderwerp van gesprek. We stellen vast dat die geschiedenis in aanmerking komt voor een tv-soap. Maar de familie van der Zalm wil eigenlijk niet meer omzien naar de problemen met de wijkvereniging, de zes rechtsgangen die nodig bleken, en de kosten die voortkwamen uit het mediationtraject. Zij kijken nu vooruit en richten zich volledig op de nieuwbouw van een appartementenhotel met 24 te verhuren vakantieappartementen. Die ruimte bieden aan 4 tot 6 personen en worden aangeboden met volledige hotelservice.
De nieuwe manier van logies verstrekken welke in hun zakelijke visie geheel beantwoord aan de eisen van deze tijd.

Er is dus gekozen voor Jaarrondtoerisme aan zee in luxueuze omgeving. Waar groepen en gezinnen alles vinden wat nodig is voor een fijne vakantie. Wilco en Patty zijn er van overtuigd dat ze hiermee aanvullend zijn aan het Noordwijkse logiesaanbod. Naast de fraaie appartementen komt er ook een overdekt zwembad. Als bonus komt er ook een klein maar gezellig restaurant, waar men naast de hotelgasten ook lokale fijnproevers wil ontvangen.

Als dit ter sprake komt blikken we nog even terug naar bezwaarmakers. Wilco overtuigd ons dat juist de direct omwonenden steeds een positieve steun zijn geweest. Ook al omdat die vanaf het begin bij de plannen werden betrokken. De negatieve reacties kwamen van een enkele naaste buur en daarnaast van enkele bestuurders en een voormalig wethouder. Maar Wilco en Patty praten met respect over de direct omwonenden en willen daarom met hun restaurant graag een buurtfunctie gaan vervullen.
Het spoorboekje geeft aan dat na de bouwvak gaat worden gesloopt, en dan gestart met de bouw. Een eerste opening en ontvangst van de eerste gasten staat gepland op 1 december 2017. De officiële opening zal later plaats vinden.

Terwijl we dit laatste bespreken komt er het seintje van de bank dat het licht definitief op groen kan. Aannemer van Rijn en Wilco zetten een handtekening. Spontaan zeggen Patty, Wilco en hun dochters in koor ' Yes, we gaan beginnen.'


Finalisten Financieel planner van het Jaar 2016 bekend

finale n De drie finalisten van de verkiezing FFP-Financieel planner van het Jaar 2016 zijn bekend. De top 3 bestaat, in willekeurige volgorde, uit Suzanne de Moor (More Advice), Geert Reyners (Rabobank) en Jacco Los (Comminz). In september kunnen de circa 4.000 FFP-leden online stemmen op de finalist van hun voorkeur. De winnaar wordt bepaald op basis van het juryoordeel en de stemming door de leden.

Van de tien genomineerden die in mei nog het mooie nieuws te horen kregen dat ze kans maken op de prestigieuze titel FFP-Financieel planner van het Jaar 2016 zijn er nog drie over. Na een intensief juryberaad werden Suzanne de Moor FFP CFP® uit Noordwijk, Geert Reyners FFP CFP® uit Amsterdam en Jacco Los FFP CFP® uit Zwijndrecht als finalist voor de verkiezing tot FFP-Financieel planner van het Jaar 2016 geselecteerd. De vakjury bestaat uit voorzitter Andrea Middel FFP CFP® (deskundigheidscommissie Stichting Certificering FFP), Johan van de Belt FFP CFP® (examengoedkeuringscommissie FFP), Muriel Kamsma (FFP-Financieel planner van het Jaar 2015), Dewi Kartoidjojo (vaardigheidsdeskundige) en Hans Dekker FFP CFP® (learning & development Dukers & Baelemans).
Juryvoorzitter Andrea Middel FFP CFP®: "We zijn op zoek gegaan naar drie financieel planners die alle aspecten van integraal en complex financieel advies en het daarbij horende financieel adviesgesprek tot in de puntjes onder de knie hebben. Wij hebben onze keuze bepaald, het is nu aan de FFP-leden."


Nieuwe stemprocedure

Gedurende de hele maand september kunnen circa 4.000 FFP-leden digitaal hun stem uitbrengen op de kandidaat van hun voorkeur. Dit gebeurt via Mijn FFP, het intranet voor leden van de Vereniging FFP. De drie finalisten presenteren zich met een video en een samenvatting van hun ingediende financieel plan. Deze procedure is nieuw: voorgaande jaren stemden aanwezigen tijdens het FFP Congres met hun smartphone vanuit de zaal. Op het FFP Congres 2016 wordt nu direct de winnaar gepresenteerd. Deze wordt gekozen op basis van een combinatie van jury- en ledenoordeel, waarbij de uitkomst van de jury zwaarwegend is.

Suzanne de Moor. | Foto: PR