Daniël Westhuis is de contactlensspecialist van Eye Fashion Noordwijk. | Foto: Joke van der Zanden
Daniël Westhuis is de contactlensspecialist van Eye Fashion Noordwijk. | Foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

Eye Fashion heeft unieke apparatuur voor nachtlenzen

Optiek n Bij Eye Fashion Opticien, Hoofdstraat 49, heeft men een topograaf. De enige in de regio. Dit apparaat wordt onder andere gebruikt om nachtlenzen perfect op maat aan te meten. Voor sommige mensen is dit de oplossing als ze overdag geen bril of contactlenzen willen dragen.

Door Joke van der Zanden

Nachtlenzen zijn speciale contactlenzen die je in doet als je naar bed gaat. Je houdt ze de hele nacht in en terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen jouw ogen. 's Morgens doe je de lenzen weer uit en zie je de hele dag scherp, zonder bril of contactlenzen. Ze voelen prettig aan, ze zijn volkomen veilig en je went er snel aan. Ze zijn uitermate geschikt voor mensen die last hebben van hooikoorts of droge ogen.


Er zijn ook multifocale nachtlenzen die het leesgedeelte corrigeren. Met de juiste nachtlenzen heb je geen leesbril, sportbril of daglenzen meer nodig!

Hoe werkt het?

Nachtlenzen hebben geen direct contact met het hoornvlies, ze drijven op een laagje traanvocht, ook wel 'traanfilm' genoemd. Dankzij de speciale vorm van de lens zorgt deze traanfilm ervoor, dat de voorkant van het hoornvlies ietsje platter wordt. Na het dragen van nachtlenzen kun je één tot twee dagen scherp zien. Wil je, om welke reden dan ook, stoppen met het dragen van nachtlenzen? Geen probleem, je ogen krijgen vanzelf weer hun oorspronkelijke vorm terug.


Daniël Westhuis is de contactlensspecialist van Eye Fashion Noordwijk. Zonder afspraak kun je voor informatie bij Eye Fashion in de Hoofdstraat binnen lopen van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.30 en 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of kijk op www.eye-fashion.nl