Een artist impression van de nieuwe accommodatie op het sportpark van SJC. | Afb.: PR
Een artist impression van de nieuwe accommodatie op het sportpark van SJC. | Afb.: PR Foto: Cor de Mooy

Sportpark van SJC gaat snel op de schop

n Kersverse hoofdklasser krijgt nieuwe accommodatie

vervolg n Het hoofdveld wordt aangelegd aan de Noordzijde van het sportpark en moet volgens de uitgangspunten van de gemeente de groene uitstraling bij de entree van Noordwijk ondersteunen.

Meijvogel benadrukte dat SJC de wens heeft dat vanuit de verenigingsaccommodatie er zicht blijft op alle velden.

De sporthal wordt overgedragen aan de gemeente die nu kiest voor een grotere hal waarin het onderwijs een plaats krijgt. Omdat SJC voor Konijnenveiling en slotfeest altijd kon beschikken over hun eigen sporthal moet nu het nieuwe clubhuis grondig worden uitgebreid. Zodat die evenementen gewoon kunnen blijven bestaan.

'Dit is een eerste begin en spoedig zult u van ons meer details te horen krijgen', beloofde Meijvogel aan de leden. Zijn voorzichtige voorspelling dat er bij een noodzakelijke financiering mogelijk een contributieverhoging bij hoort riep natuurlijk vragen op. Ook al omdat er nog financiƫle onzekerheden zijn, die horen bij het kersverse hoofdklasserschap, krijgt de penningmeester de ruimte om in een later stadium de begroting te presenteren.

Wethouder van Duin zei zelf heel positief te staan tegenover de kansen die er nu liggen. En hoopt op een goede samenwerking tussen de diverse groeperingen, de bij het sportpark gevestigde scholen, de voetbalclub, Poppodium en de gemeente Noordwijk. Hij verwacht dat de politiek positief zal reageren op de plannen waardoor hij de beloftes die aan SJC werden gedaan ook zal mogen waar maken.

Op welke termijn de nieuwbouw zal gaan plaats vinden is nog niet helemaal duidelijk Maar mogelijk wordt het totaal al in 2017 opgeleverd.


'Ik ben een dure voor de Sociale Verzekeringsbank'

Eeuweling n Minicus Zonneveld, vader van 7 zonen en 2 dochters, heeft op maandag 20 juni de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt. Dat werd met kinderen en kleinkinderen gevierd.

Door Joke van der Zanden

Op de vraag wat te doen om 100 jaar te worden antwoordde Minicus: "Het is gewoon een kwestie van blijven leven. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en heb altijd hard moeten werken. Ik ben natuurlijk een dure voor de Sociale Verzekeringsbank die mijn AOW betaalt. Ondanks dat kreeg ik toch een mooi boeket bloemen van ze. Zelfs de Koning heeft aan mij gedacht en stuurde een brief terwijl ik hem nog nooit ontmoet heb. Ik maak de mensen liever aan het lachen dan aan het huilen". De grappen en bijdehandte opmerking vlogen ons letterlijk om de oren.


Zelfstandig

Minicus en zijn 93-jarige vrouw Annie wonen nog steeds zelfstandig in de Jan Kloosstraat en ze moeten er niet aan denken om te verhuizen. De woning is aangepast. Ze zijn intussen al 72 jaar getrouwd. "Tot mijn negentigste had ik nog een groentetuin", lacht Minicus. Hij heeft zijn hele leven hard gewerkt als landarbeider.


Geruststelling

Oudste dochter Coby komt al 15 jaar iedere maandag met haar man Piet vanuit Petten naar Noordwijk. Piet is kok en die zorgt wekelijks voor een geweldige maaltijd. Minicus glundert en zit te watertanden als hij aan de maandagse maaltijden denkt. Zolang hun ouders leven blijven Coby en Piet iedere maandag voor hen zorgen en dat is een hele geruststelling voor Minicus en Annie.


Minicus was als kind van 8 jaar al gek op postduiven. In de achtertuin had hij tot een paar maanden geleden nog steeds een duivenplatje met ruim 20 duiven. Met Pasen kreeg hij griep en kon niet goed voor zijn duiven zorgen. Hij heeft ze toen met pijn in zijn hart weggedaan na 91 jaar duivenmelker te zijn geweest.

"Nu duren de dagen toch wel lang, maar doordat ik de hele dag door op mijn stoel in slaap val lijken ze korter. Een aantal jaren geleden ben ik gestopt met het innemen van al mijn medicijnen en dat is me goed bevallen. Eigenlijk zou ik nu wel 40 jaar oud willen zijn", lacht Minicus.

De 100-jarige Minicus Zonneveld met burgemeester Jan Rijpstra. | Foto: Joke van der Zanden