De Royal Jordanian Falcons geven een demonstratie van hun skills in formatievliegen. | Foto: web
De Royal Jordanian Falcons geven een demonstratie van hun skills in formatievliegen. | Foto: web Foto: Cor de Mooy

Vliegend eresaluut aan jubilerende badplaats

vliegshow n Op initiatief van SEIN wordt er in het kader van de viering 150 jaar badplaats, de Noordwijk Flyby georganiseerd. Het programma voor dit prachtige event dat gaat plaatsvinden op zaterdag 25 juni is bekend.

Wanneer de weersomstandigheden het toelaten zal de Koninklijke Luchtmacht, tussen 13.15 en 14.30 uur, op bijzondere wijze aandacht geven aan de viering Noordwijk 150 jaar Badplaats. Een uniek saluut zal worden gebracht door een KDC10-tankvliegtuig samen met een aantal F16-straaljagers.

Gedurende deze periode ontvangt Noordwijk ook een bijzonder saluut van historische vliegtuigen waaronder een Catalina-watervliegtuig en enkele bijzondere vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht uit Gilze-Rijen.

Tussen 15.30 en 17.30 uur is er een aantal bijzondere demonstraties te zien. Allereerst zal de bekende Fokker Four formatie optreden. Vier historische Fokker S11 toestellen, in traditioneel geel kleurenschema geven een bijzondere demonstratie waarbij de mogelijkheden van het oude lesvliegtuig samen met de speciale skills van de piloten de aandacht vragen.

Daarna begroet Noordwijk de Dornier 228 van de Kustwacht. Een vertrouwd gezicht van een vliegtuig dat door Defensie wordt ingezet voor de Nederlandse Kustbewaking. Vervolgens zal opnieuw een saluut worden gebracht van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht aan de jubilerende badplaats.

De demonstraties zullen worden afgesloten met een unieke bijdrage van het Koninklijke formatievliegteam uit Jordanië de Royal Jordanian Falcons. Een hoogtepunt van de viering is het optreden dat zij speciaal verzorgen deze middag voor 150 jaar badplaats.

Naast het feit dat er zoveel moois in de lucht te zien is zal er ook de gehele dag op de grond in Noordwijk het één en ander te doen zijn. Het ministerie van Defensie verleent hiervoor haar medewerking. Zij zullen aanwezig zijn met simulatoren en een fitstraat op de Oranje Promenade en naast de Vuurtoren. Daar is ook de Kurt Carlsen te bezichtigen en de oude Dodge brandweerwagen.

De bezoekers wordt geadviseerd tijdig een plaats aan het strand of aan een van de boulevards te zoeken. De strandpendel zal deze dag ook rijden.