SJC had geen kind aan Rohda, dat niet echt overtuigde in de strijd om promotie. | Foto: Johanna Wever
SJC had geen kind aan Rohda, dat niet echt overtuigde in de strijd om promotie. | Foto: Johanna Wever Foto: Cor de Mooy

SJC besluit zegereeks tegen uitgeblust Rhoda: 1-3

n Wedstrijd staken vanwege onweersbui verhoogt de spanning

promotiewedstrijd n SJC was in Raalte direct de bovenliggende partij. De tactiek van coach Kees Zethof gaf nauwelijks verschil te zien met de gewonnen thuiswedstrijd.

Door Wim Siemerink

Opnieuw was het direct druk zetten en Rhoda geen kans geven hun spel te spelen. Daar tegenover kon Rhoda niet veel meer stellen dan vertwijfelde pogingen de bal in de zestien te brengen. SJC creƫerde af en toe kansjes en Martijn Walter was een plaag voor de verdedigers. Handig kwam hij herhaaldelijk over de vleugel richting Rhoda-doel maar doelpunten leverde dit nog niet op. Een beauty van een doelpunt kwam er wel een kwartier voor rust.

Beducht voor de bekende spelhervattingen van SJC posteerde Rhoda veel mensen rondom de kopspecialisten Verweij en Verhoek. De indraaiende vrije trap van Groot kon door Rhoda worden weggekopt. Maar op de zestien stond van Heijningen totaal vrij. De afvallende bal viel voor zijn voeten en werkelijk verwoestend haalde hij uit: 0-1.

Niet veel later werd het zelfs 0-2 via Goosens. De in grote getale meegereisde supporters roerden zich luidruchtig en er ontstond al een klein feestje langs de lijn. Dat werd enigszins verstoord toen Rhoda toch nog wist tegen te scoren. Een trap in de uiterste hoek was Schelvis te machtig: 1-2.

In de rust zal in de kleedkamer van Rhoda zijn afgesproken dat een snelle goal de enige mogelijkheid was om nog een kans op de winst te maken.
Maar de gehaastheid werd de oorzaak van onzorgvuldigheid en een rommelige wedstrijd. Rhoda streed manmoedig voor de laatste kans maar erg boeiend was hun spel niet. Terwijl SJC het overwicht wel in kansen maar nog niet in doelpunten wist uit te drukken. Schoten van Stef van der Zalm en Abbas Al Tamimy gingen voorlangs.

Langs de lijn vierde men al feest. Maar een hoosbui compleet met donder en bliksem noopte de scheidsrechter om de strijd te staken. Gelukkig voor al wat SJC was werd na bijna drie kwartier de strijd weer hervat. In dat kwartier had SJC geen kind meer aan het uitgebluste Rhoda. En Stef van der Zalm mocht op aangeven van Broekhof met een intikkertje de 1-3 laten noteren. Met deze stand kwam het eindsignaal en daarmee de start van een gigantisch SJC-feest.