V.v. Noordwijk wist te winnen tegen Magreb '90 in de strijd om de Districtsbeker. | Foto: Ron van der Linden
V.v. Noordwijk wist te winnen tegen Magreb '90 in de strijd om de Districtsbeker. | Foto: Ron van der Linden Foto: Cor de Mooy

V.v. Noordwijk wint en verliest tegelijk

n Jaap van Duin wil verder in hogere klasse

Voetbal n V.v. Noordwijk had Jaap van Duin. Inderdaad in de verleden tijd. Want Noordwijk en de Katwijker zijn uit elkaar. Directe aanleiding is het missen van de doelstelling om te promoveren.

Noordwijk verscheen tegen Magreb '90 in de strijd om de nationale districtsbeker op het veld met zijn sterkste formatie. Tenminste, dat leek erop. Maar nog kort voor de wedstrijd had het bestuur van Noordwijk afscheid genomen van Jaap van Duin. Noordwijk verliest dus onverwacht zijn topscorer. Officieel werd verklaard dat Jaap op non-actief werd gesteld. De topscorer zou voor en na de beslissende wedstrijd tegen ASWH contacten hebben gelegd met clubs uit hogere regionen. Omdat hij zichzelf ´te goed vindt om in de hoofdklasse te acteren´. Dit maakt hij zelf uitvoerig wereldkundig. Het bestuur van Noordwijk, bij monde van bestuurslid Pieter Vink, zag aanleiding tot de stap omdat Jaap ondanks een mondelinge overeenkomst voor volgend seizoen, pogingen deed om toch nog een overstap te maken. Er circuleren daarbij een aantal namen waaronder clubs als Rijnvogels en VVSB. Van Duin zelf geeft in de media een andere lezing .
Hij legt uit de keuze zelf gemaakt te hebben: 'Ik had nog niet getekend. Want met mijn kwaliteiten hoor je niet thuis op het derde amateurniveau. Ik wil zo hoog mogelijk spelen en denk dat ook te kunnen gaan doen'.


Na afloop van de wedstrijd bleken er nauwelijks opvallende opmerkingen te worden gemaakt. Ook niet door trainer Dogan Corneille, die een belangrijke speler moet gaan missen. Hij verklaarde openhartig zich volledig te kunnen vinden in de keuze van het bestuur. Spelers lieten zich er verder niet openlijk over uit. Insiders maakten wel melding van diverse ongewenste incidenten met van Duin gedurende het seizoen tijdens de trainingen.


Magreb '90

Ging het dan donderdag alleen maar over Jaap van Duin. Nee, want er was ook nog de districtsbeker. De Utrechtse zondag topklasser Magreb '90 was de tegenstander. Die in een bizarre wedstrijd van gemiste kansen aan het kortste eind trok. Voor Noordwijk was het Jeroen Borsboom die in de eerste helft Noordwijk met een prachtige goal aan de 1-0 voorsprong hielp. Het leek er eerst even op dat Noordwijk wilde doordrukken. Maar daar kwam het niet echt van. En Magreb stelde daar niet veel meer tegenover dan wat opportunistische doelpogingen en komisch ogende duikelingen in de zestien.
Na rust bleek dat de Utrechters genoeg kwaliteiten bezaten om het Noordwijk moeilijk te maken en kansen te creëren. Maar doelman Amezrine heerste en was vanuit zijn kwaliteiten als voetballer ook vaak de basis van een tegenaanval. Uiteindelijk kenmerkte de 2e helft zich als die van de gemiste kansen. Waarbij er bij Noordwijk een aantal van de doelpogingen rijp lijken voor een youtube-filmpje zoals die al eerder werd gepubliceerd.


Opnieuw ASWH?

Uiteindelijk bleef het bij dat ene doelpunt en is er toch nog de kans op een aantrekkelijke prijs, de nationale beker.Mogelijk opnieuw tegen angstgegner ASWH. Want hoe bizar ook, die moet met Staphorst uit gaan vechten wie de finale tegen Noordwijk mag gaan spelen. Wanneer en tegen wie deze finale wordt gespeeld is dus nog afwachten.


Bij het winnen van de beker is er nog weer een vervolg om de Super Cup. Die dan later zou moeten worden gespeeld tegen Excelsior Maassluis. Voorlopig zijn er voor Noordwijk slechts deze resultaten: de winst tegen Magreb '90 en het verlies van topscorer Jaap van Duin.