Alle leerlingen van de Zeehonk aan de warming up voordat de goede doelenloop begon. | Foto: Joke van der Zanden
Alle leerlingen van de Zeehonk aan de warming up voordat de goede doelenloop begon. | Foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

CBS De Zeehonk loopt voor het goede doel

sponsorloop n Afgelopen woensdag werd bij basisschool Zeehonk de jaarlijkse goede doelenloop gehouden. De opbrengst gaat naar een goed doel van "kerk en school". Dit jaar gaat het naar de christelijke stichting WEM-Nederland.

Door Joke van der Zanden

Op het schoolplein verzamelden zich 187 uitgelaten kinderen die de portemonnees van opa's, oma's, vaders, moeders en iedereen die ze in de buurt kennen hadden geplunderd om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen voor het goede doel. Ze lieten zich per gelopen rondje betalen en waren vast van plan om in 20 minuten tijd zoveel mogelijk rondjes te lopen. Er werd eerst een warming up gedaan terwijl veel familieleden hen stonden aan te moedigen. Het was fantastisch wandelweer dus dat beloofde veel geld op te leveren. Er werd enthousiast gelopen om zoveel mogelijk stempeltjes op de stempelkaart te bemachtigen. Onderweg werd er wel gecontroleerd of er niet stiekem een kortere weg werd genomen.

"WEM-NL heeft als doel de bouw mogelijk te maken van familiehuizen voor de opvang van weeskinderen en verlaten kinderen in de stad Muanda in Congo", licht Nel van der Niet van de stichting toe. "We willen die kinderen een liefdevol thuis geven, met tijd en aandacht voor de ontwikkeling van het kind. Ze volgen onderwijs en vakonderwijs totdat ze zelfstandig een beroep kunnen uitoefenen dat hen uitzicht geeft op een betere toekomt. Er staan nu twee weeshuizen. Vorig jaar zijn er schommels geplaats. Daar genieten die kinderen volop van. Toen de kinderen dat hier hoorden stelden ze gelijk voor om te gaan sparen zodat ze ook nog een wip kunnen krijgen."

Tot slot was er een cooling down en ontvingen de kinderen een ijsje en hun diploma. Voor de ouders en belangstellenden was er gelegenheid tot het kopen van thee of koffie.