Emiel Wendt in een verbeten duel met Nick Slotboom van ASWH. | Foto: Ron van der Linden
Emiel Wendt in een verbeten duel met Nick Slotboom van ASWH. | Foto: Ron van der Linden Foto: Ellie Guijt

ASWH blokkeert de weg naar mooie derby's

Voetbal n Promotie lag binnen handbereik. Een toekomst met fraaie derby's was een tweede droom. Maar het werd een kater, een knock-out. De kans om een goedseizoen succesvol af te sluiten werd helaas niet benut. Bij velen voelde dit als een degradatie.

3        ASWH

1        V.v. Noordwijk

De teleurstelling was daardoor enorm. Na vorige week was de hoop op een goede afloop er nog. Maar realisme gaf na het moeizame gelijke spel wel degelijk aan dat het heel moeilijk zou worden. En dat werd het op het sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht.

Direct al na het beginsignaal werd duidelijk dat Noordwijk het heel moeilijk zou krijgen. ASWH nam het initiatief, zette druk en creƫerde volop kansen. Keeper Amezrine (hij was er middels een administratieve truc toch bij) kreeg volop werk. Hij deed wat hij moest doen: zijn doel schoon houden.

De hoge temperatuur was niet in het nadeel van de rood-witten. Naast de onderbrekingen met drinkpauzes, die voor verstoring van ritme zorgden, liet bovendien de warmte conditionele sporen na bij ASWH. Als gevolg daarvan kreeg Noordwijk na een halfuur wat meer vat op de wedstrijd. Zo werd het weg-is-weg-voetbal vervangen door meer combinaties.


Na rust was het plots Mario Lomis die met een fraaie treffer Noordwijk aan de niet verdiende voorsprong hielp. Zou het dan toch lukken, vroeg en de supporters zich af. Het te verwachten offensief kwam er direct.

Naar mate de wedstrijd vorderde voerde ASWH de druk steeds meer op. Middenvelders werden vervangers door spitsen en het was billenknijpen bij ieder balverlies.

Blessuretijd

De buit leek binnen toen de klok aanwees dat aan blessuretijd werd begonnen. In die extra tijd sloeg het noodloot toe. Een afstandschot bleek Amezrine te machtig: 1-1. In de volgende verlenging sloeg ASWH direct toe door de 2-1 te laten noteren. Toen was een onmachtig Noordwijk de geslagen ploeg. Dat het ook nog 3-1 werd, maakte het ware verschil van deze middag duidelijk.

ASWH won verdiend en V.v. Noordwijk zag promotie aan zich voorbij gaan. Een troostprijs kan nog worden behaald in het bekertoernooi.

Noordwijk speelt woensdag 8 juni om 20.00 uur in de halve finale thuis tegen Maghreb '90. Maar of Corneille na deze noodlottige afloop zijn ploeg weet te motiveren hier vol voor te gaan is een vraag.