De Markt onder de Linden is komende zaterdag grootser dan ooit. | Foto: PR
De Markt onder de Linden is komende zaterdag grootser dan ooit. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Jubileumeditie Markt onder de Linden

Tuinenmarkt n Op zaterdag 11 en zondag 12 juni kan er weer volop worden genoten van de Markt onder de Linden. Het prachtige Lindenplein en de stijlvolle Voorstraat vormen het decor voor de alom bekende tuinmarkt. Dit jaar onder het passende thema 'Tijdloze charme' en vanwege de 30e editie grootser dan ooit.

Speciaal voor deze jubileumeditie wordt de tuinmarkt in de Voorstraat verlengd met kramen vanaf het gemeentehuis richting de Schiestraat. Naast het ruime aanbod van planten, bloemen, kwaliteitsproducten op het gebied van tuinen, lifestyle en curiosa is er een heuse plantendokter aanwezig die aan de hand van de getoonde zieke of afwijkende blaadjes mogelijk een diagnose kan stellen en een oplossing kan bieden aan de eigenaar.

Op de ruimer opgezette markt is en extra aandacht voor de inwendige mens met een heel gevarieerd aanbod. Tijdens het wandelen langs de keur aan kramen kan er worden gepauzeerd op het speciaal ingerichte 'food court' tussen de Oude Jeroenskerk en het gemeentehuis, bij de muziektent op het Lindenplein en bij de lokale horeca in de straat.


Muziek

Aan muziek en entertainment zal het ook dit jaar niet ontbreken. Afwisselend in de muziektent op het Lindenplein en tegenover Hotel Royal vinden er sfeervolle optredens plaats. Extra is het podium voor de ingang van het gemeentehuis waar een aanvullend muzikaal programma verzorgd wordt. Een bezoekje aan de caravan bij het oude gemeentehuis mag niet ontbreken als men verrast wil worden met een persoonlijk gedichtje.


Kunst

Liefhebbers van kunst kunnen hun hart ophalen bij de diverse kunstwerken die tentoongesteld worden op verschillende locaties op en rond de tuinmarkt en in de oude dorpskern. Ook is er een aantal exposities in tuinen die speciaal voor dit evenement opengesteld worden. De kunstenaars zijn zelf aanwezig om hun verhaal te vertellen en op een aantal locaties zullen zij demonstraties geven of live aan het werk zijn.


Open tuinen

Een flink aantal enthousiaste tuinbezitters stelt trots hun tuin open voor publiek. De variƫteit is groot: kleurrijke bloementuinen, sprookjesachtige wilde tuinen, kruidentuinen en strak moderne kunstzinnige tuinen. Een aantal tuinen krijgt een bijzonder tintje in de vorm van een expositie of een masseur die de bezoekers een ontspannende nekmassage geeft. Alle kunstexposities en deelnemende tuinen staan vermeld in het programmaboekje dat te koop is bij de informatiestand van De Oude Dorpskern bij de pomp op het Lindenplein.

Fietsroute

Speciaal voor Markt onder de Linden is er een fietsroute samengesteld die langs een aantal deelnemende tuinen gaat. Samen met Peter van den Berg wordt met name een aantal tuinen buiten de dorpskern bezocht. Thema van deze route is 'Dichter in de tuinen'.
De fietsroute wordt gereden op zaterdag 11 juni om 14.45 uur. Deelname is gratis. Verzamel- en tevens startpunt van de route is bij het 'Beeld van Job' achter de oude Jeroenskerk.

150 jaar badplaats

Het 30-jarig jubileum valt samen met het vieren van 150 jaar badplaats. De verbinding met dit heugelijke feit wordt gevierd in de jubileumtent die bij het gemeentehuis geplaatst wordt. Ook hier is een speciaal programma samengesteld bestaande uit bijzondere lezingen en muziek en dit alles in een speciale setting met een compleet ingerichte zeetuin en passende schilderijen. Op zaterdag worden er polaroidfoto's gemaakt en kan men zich laten vastleggen in deze unieke setting.

De Markt onder de Linden is zaterdag geopend van 10.00-17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie op www.deoudedorpskern.nl


Sollicitatiemarkt in de bibliotheek

Werk n Op maandag 20 juni is er een sollicitatiemarkt in de bibliotheek aan de Akkerwinde met diverse gratis workshops en coaches. Hoe maak je een goed cv, een opvallende brief, een LinkedIn-profiel met aantrekkelijke informatie en laat een professionele fotograaf een profiel foto maken. Vraag advies aan de aanwezige coaches.

Bibliotheek Bollenstreek organiseert samen met businesscoach Leni Minderhoud een sollicitatiemarkt. Op maandag 20 juni is men welkom om langs te komen en te leren over solliciteren anno 2016. De bibliotheek is niet langer een plek om alleen maar boeken te lezen, maar doet ook haar best om mensen steeds zelfredzamer te maken door activiteiten te organiseren in het sociale domein.

Tijdens deze markt zijn er vijf verschillende workshops te volgen: onder andere een waar men kan leren hoe LinkedIn werkt en hoe u er uit springt op dit online netwerkplatform. Maar daarnaast is er bijvoorbeeld ook een workshop waarin men leert om zichzelf kort en krachtig te presenteren, vaak toch de eerste vraag tijdens een sollicitatiegesprek. Het hele programma met workshops staat op de website van de bibliotheek.

Naast de verschillende workshops is er in de bibliotheek een heuse markt. Daar kan men informatie krijgen van verschillende werkgevers, maar ook van instanties die alles af weten van (net)werken en solliciteren zoals uitzendbureaus, netwerkclubs en een opleidingsinstituut. Ook is er de mogelijkheid een foto te laten maken door een professionele fotograaf, te gebruiken voor een cv of LinkedInprofiel.

Om 13.00 uur zal wethouder Salman de markt openen en na afloop vindt er een netwerkborrel plaats.
Voor meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl/sollicitatiemarkt