Juf Esther en Juf Hilly met in hun midden de geslaagden Kiki, Dianne en Manon. | Foto: Joke van der Zanden
Juf Esther en Juf Hilly met in hun midden de geslaagden Kiki, Dianne en Manon. | Foto: Joke van der Zanden Foto: Ellie Guijt

Geslaagden bij Het Duin

Geslaagd n Afgelopen woensdag mochten Nikki, Dianne en Manon van VSO Het Duin het certificaat 'Woonhulp' in ontvangst nemen. Zij kunnen nu bewoners van 's Heeren Loo en het Raamwerk helpen met allerlei taken in hun woonomgeving zoals schoonmaken en een spelletje doen.

Door Joke van der Zanden

Twee jaar geleden begonnen deze gemotiveerde meiden aan de speciaal gemaakte opleiding. Iedere woensdagmorgen naar school en stagelopen om de dingen die ze leerden in de praktijk toe te passen. Dat was best zwaar, maar juffen Hilly en Esther stonden altijd voor hen klaar en ook op de stageplekken was er goede hulp.
Op woensdagmorgen spraken ze elkaar en konden ze ervaringen uitwisselen. Er was een aanwezigheidsplicht en ze moesten een voldoende halen voor alle stageopdrachten. Om het leuk te houden zorgden Hilly en Esther voor afwisselende leerstof. Met dit certificaat zijn ze in heel Nederland inzetbaar.
Nikki, Dianne en Manon hebben er erg veel zin in en misschien volgen ze in de toekomst nog een cursus.