Paul en Dina Star met loco burgemeester Gerben van Duin op het terras. | Foto: Joke van der Zanden
Paul en Dina Star met loco burgemeester Gerben van Duin op het terras. | Foto: Joke van der Zanden Foto: Cor de Mooy

Diamanten voor Paul en Dina Star-Cramer

huwelijksjubileum n Op het mooiste plekje van Noordwijk, op de hoek van Het Patrimoniumgebouw aan de IJmuiderstraat vierden Paul en Dina Star woensdag 1 juni hun 60-jarige bruiloft.

Door Joke van der Zanden

Loco-burgemeester Gerben van Duin werd met koffie en gebak ontvangen op het gezellige terras. Paul en Dina zitten er dagelijks en kennen iedereen die voorbij rijdt.

"Gerben kennen we al vanaf zijn zeventiende. Vroeger at hij wel eens bij ons maar als hij het niet zo lekker vond ging hij toch liever bij zijn moeder eten", lachte Dina.


"Ik heb Paul leren kennen op de boulevard. Daar flaneerden we in de zomer en in de winter liepen we in de Hoofdstraat. Hij kwam uit Lisse om hier uit te waaien. Afgelopen zaterdag hebben we ons feest op het strand bij Van Roon gevierd. Omdat we elkaar vrijlaten en ieder ons eigen ding doen hebben we het ook zo lang met elkaar volgehouden. Hij kwam immers altijd weer op huis aan. Paul wordt in september 85 en zelf ben ik 82. We slikken een pilletje hier en een pilletje daar, maar voor de rest zijn we redelijk gezond".

Paul heeft in Noordwijk gewerkt als pompbediende bij Roskamp aan de Quarlus van Uffordstraat en bij de Forddealer aan de Beeklaan. Dat was in de tijd dat de banden nog na werden gekeken, het waterpeil van de auto werd gecontroleerd en de voorruit werd gezeemd.
"Ik werd dikwijls door mijn Duitse klanten gebeld met de vraag hoe het weer was in Noordwijk. Als het mooi was stapten ze in de auto en reden naar Noordwijk. Verder ben ik altijd gek op wielrennen geweest. Tot mijn 76e fietste ik nog mee met Toer Fiets Club Het Zilveren Kruis. Ik ben nu nog erelid. Het zijn nog allemaal vrienden van me. Ik was bij de Reservepolitie, dat was ook een vriendenclub, heb gevoetbald en getennist. Nu kijk ik er alleen nog naar op TV. Dina en ik hebben veel gereisd. Australië, Afrika, Indonesië etc. en met de caravan reden we heel Europa door en bleven soms maandenlang in Spanje", mijmert Paul.

Ze zijn van plan nog lang van hun mooie plekje te genieten. Als u langs rijdt, zwaai of toeter dan even.


Succesvol toernooi voor 'Stelvio for Life' bij Golfcentrum Noordwijk

Golf n Vrijdag 3 juni speelden 28 deelnemers op Golfcentrum Noordwijk (GCN) een speciaal golftoernooi voor het goede doel 'Stelvio for Life'.

Het deelnemersveld bestond uit een groep enthousiaste deelnemers uit de regio die naast een leuke partij golf ook het bijzondere doel een warm hart toedragen. Er werd gespeeld over 2 x 7 holes. De uiteindelijke winnaars waren bij de dames Els Bijlard en Els van Rooyen en bij de heren John Denies en Rob Vonk.

Marjon van Ginkel, organisatrice van dit geslaagde evenement, is erg blij met het resultaat. 'Het deelnemersveld was tot op de laatste plaats gevuld en het was een prachtig gezicht om al deze mensen in actie te zien. En het is natuurlijk geweldig dat de helft van hun deelnemersfee naar de sponsoractie 'Stelvio for Life' gaat. Een sponsoractie waar ik eind augustus samen met een team van collega's van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp en mijn twee dochters aan deelneem.'

'Stelvio for Live' gaat op 27 augustus van start en is een sportief evenement waarbij de 21.1 kilometer lange bergpas in Noord-Italië door honderden deelnemers hardlopend, fietsend of wandelend zal worden bedwongen. Een bijzondere prestatie waarvoor de deelnemers op alle mogelijke manieren worden gesponsord.

'Het geld is keihard nodig voor onderzoek dat 'persoonlijke kankerbehandelingen op maat' in de nabije toekomst mogelijk moet maken', aldus Marjon van Ginkel. 'Uit eigen ervaring weet ik hoe ontzettend belangrijk deze ontwikkeling is en daarom heb ik besloten om dit speciale golftoernooi te organiseren.'

Voor nadere informatie over 'Stelvio for Life' kan men terecht op stelvioforlife.nl Hier kan men ook terecht als men Marjon van Ginkel of het team van het Spaarne Gasthuis wil sponsoren.

De deelnemers aan de sportieve strijd van het ‘Stelvio for Life’-golftoernooi in Noordwijk. | Foto: Kim Bakker