De leden van het Kinder Kleijnkoor werken keinard aan hun voorstelling '150 Slagen in Zee'. | Foto en tekst: Isabelle Groenstege
De leden van het Kinder Kleijnkoor werken keinard aan hun voorstelling '150 Slagen in Zee'. | Foto en tekst: Isabelle Groenstege Foto: Cor de Mooy

Kinder Kleijnkoor gaat 150 Slagen in Zee en komt met ZeeDee

familievoorstelling n In het kader van 150 jaar badplaats verzorgt het Kinder Kleijnkoor de familievoorstelling '150 Slagen in Zee' over wonen en leven aan de kust. Het koor zal op 19 juni drie optredens geven bij Strand(t)huys Buitengewoon.

Wat deze voorstelling extra bijzonder maakt is dat kinderen zelf hebben meegeschreven aan enkele van de liedjes. Kinderen uit groep 7 en 8 hebben een workshop van tekstschrijver Sanne de Bakker gevolgd. Zij bedachten ieder een volgende zin voor in de liedjes. De Bakker werkte de liedjes uit en maakte een overkoepelend verhaal. De locatie past bij het verhaal.

De kinderen hebben al veel zin in de voorstelling. "De opleidingen zijn doelgericht. In een periode van acht weken repeteren de kinderen voor een doel; de voorstelling. Dat maakt het nog leuker voor ze", vertelt initiatiefneemster Herma van Piekeren. "Voor de voorstelling repeteren sinds april wekelijks 35 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar."

De 10-jarige Bas van Egmond doet voor de zesde keer mee aan een voorstelling van Kinder Kleijnkoor. "Ik vind het leuk om samen te zingen. Als je in een koor zingt kun je samenwerken met stemmen. De grote kinderen zingen bijvoorbeeld vaak de 2e stem, terwijl de kleine kinderen de gewone stem zingen," vertelt Bas stralend.

Kinder Kleijnkoor heeft ook een Noordwijks kindervolkslied geschreven, dat tijdens de voorstelling gezongen wordt. "Nu is er nog geen Noordwijks kindervolkslied. Ik hoop dat in de toekomst alle kinderen van Noordwijk dit lied kennen. Het is de bedoeling dat zij dit bij speciale gelegenheden kunnen zingen, zoals bij de aubade op Koningsdag", zegt van Piekeren.

De voorstelling bestaat uit 10 nieuwe liedjes die zijn verbonden in een verhaal dat wordt verteld door Ineke Schuurmans. De voorstellingen zijn op 19 juni om 13.30, 15.00 en 17.00 uur. Kaarten zijn te koop à € 5,- bij Boekhandel van der Meer. De liedjes verschijnen ook op de CD 'ZeeDee 1' inclusief instrumentale versies. Deze is na de voorstelling te koop.