Afbeelding

Pas op! Overvliegende Bosgeesters!

Algemeen

Na de start van het seizoen met een springkussen en een suikerspinmachine was het weer tijd voor het jaarlijkse overvliegfestijn. De oudste leden stroomden door naar een volgende groep binnen de vereniging.

Bij Scouting Bosgeest noemen ze dat overvliegen. Tijdens deze ludieke ceremonie wordt er een oversteek gemaakt waarbij aan de ene kant de oude speltak de overvliegers uitzwaait, en aan de andere kant de nieuwe speltak de kinderen verwelkomt. 

Over land en water

Vrijdagavond was het eerst de beurt van de oudere speltakken. De aspirant leden moesten een parcours over land en water volgen met allerlei obstakels waarna ze welkom geheten werden bij hun nieuwe speltak. Zaterdagmiddag trotseerden de jongste overvliegers ook een hindernisbaan. De wat oudere kinderen, die naar de Scouts en Esta’s gaan, moesten een gepionierde brug oversteken. Vorige week was het Scouting seizoen al begonnen met een springkussen en een suikerspinmachine.

Om het hele jaar leuke dingen te kunnen blijven doen verkoopt Scouting Bosgeest weer stroopwafels. Op de site zijn ze al te bestellen in de webshop www.stroopwafels.bosgeest.nl en dan worden ze thuisbezorgd. 

Uit de krant