Sebastiaan Mud legt aan voor een score van Fluks.
Sebastiaan Mud legt aan voor een score van Fluks. Foto: PR

Fluks staat onmachtig tegen Badhoevedorp

Algemeen Sport

Fluks trad dit weekend aan tegen Sporting Badhoevedorp. Dit team draait al jaren bovenin de derde klasse mee en heeft nu zijn zinnen gezet op het kampioenschap. De Noordwijkers gaven aanvankelijk goed partij, maar in de tweede helft bleek het niveauverschil te groot waardoor er met groot verschil werd verloren.

Waar het vorige week lang duurde alvorens er gescoord werd, was het nu al snel raak. Fluks scoorde met het eerste schot. In de aanval erna maakten de gasten alweer gelijk. Ook de volgende treffer van de Noordwijkers werd beantwoord door een score van Badhoevedorp in de daarop volgende aanval. Het ruimschoots aanwezige publiek genoot van de energieke beginfase. In het veld werden pittige duels uitgevochten. Badhoevedorp nam steeds een kleine voorsprong, waarna Fluks weer aansloot. Verdedigend had Fluks het lastig. In een time-out probeerde coach Enrico Mud defensief een en ander recht te zetten wat slechts ten dele lukte. Fluks probeerde het aanwezige lengtevoordeel uit te buiten en kwam er aanvallend een aantal keer met gevarieerd spel goed door. Vanaf de stip bleken de Noordwijkers echter niet trefzeker genoeg (slechts 2 van de 5 strafworpen werden benut). Mede hierdoor keken zij halverwege tegen een 8-13 achterstand aan.

Het gemotiveerde Fluks kwam ongewijzigd uit de kleedkamer maar het was Badhoevedorp dat met een snelle score het verschil op 6 punten bracht. De blauw-witten lieten zich niet ontmoedigen en probeerden met gretig spel dichterbij te komen. Het ontbrak het onmachtige Fluks echter aan creativiteit in de aanval. Hoewel er beter verdedigd werd dan in het eerste bedrijf werd het gat nooit kleiner dan 5 punten. Bij 12-17 zette Fluks nog een keer aan, maar na de 12-18 tegenscore was alle verzet gebroken. Uiteindelijk liep het verschil nog verder op doordat de Noordwijkers de kop lieten hangen, met een 14-22 eindstand tot gevolg.

Badhoevedorp was duidelijk een maatje te groot voor Fluks. Zaak voor de Noordwijkers om lering te trekken uit deze nederlaag en volgende week revanche te nemen in de uitwedstrijd tegen Nexus (Schiedam). Dit team is nog ongeslagen, dus het belooft opnieuw een lastige partij te worden.

Uit de krant