Logo denoordwijker.nl
Foto: Ina Verblaauw

Breakout Event Summer Edition

  Zorg & Welzijn

Het succes van vorig jaar onder de naam Summer Breeze, waarbij heel veel jeugd in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk zich tijdens de zomervakantie gratis konden inschrijven voor tal buitensporten, is er dit jaar een vervolg.

Door Ina Verblaauw

Vrijdag 23 juli gaf wethouder Dennis Salman, het startsein voor een nieuwe serie gratis sport en spel in de zomervakantie onder de naam Breakout Event Summer Edition.

Bij The Base, het onderkomen van Het Welzijnskwartier aan de Noordwijkse Van Panhuysstraat gingen acht jongens en meiden van start voor een middag mountainbiken. Vooraf kregen zij van Johan van Weeghel een uitleg over de werking van de remmen en de versnellingen van de mountainbike fiets en hoe de helm goed passend kan worden gemaakt. Daarna kregen ze even de gelegenheid om een klein rondje te fietsen om te fiets te voelen om vervolgens met begeleiders naar het mountainbike terrein in de duinen te vertrekken. Met een “doe voorzichtig en rij veilig” wenste Salman de deelnemers een sportieve middag.

Er is een bomvol, breed en gevarieerd zomerprogramma voor de leeftijden van 4 tot 27 jaar. Zowel sportief als creatief. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking van Young Pwr, Welzijnskwartier en Sportbedrijf Noordwijk. Ook de verenigen verlenen hun medewerking om dit programma tot stand te laten komen.

Voor meer informatie of aanmelden voor een activiteit: www.welzijnskwartier.nl of www.noordwijkactief.nl.

Meer berichten