Maestro op herhaling | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Op weg naar de maestro finale. | Foto: archief,  Ina Verblaauw
Op weg naar de maestro finale. | Foto: archief, Ina Verblaauw (Foto: )

Maestro op herhaling

  Verenigingen

Harmonievereniging Harpe Davids organiseerde in 2018 een Maestro-competitie. De Harp wilde in de aanloop naar de fusie van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout de inwoners van de vier kernen van de nieuw te vormen gemeente muzikaal met elkaar verbinden.

Vier bekende Noordwijkers en vier bekende Noordwijkerhouters namen het als dirigent tegen elkaar op. De competitie was spannend en zeer geslaagd. Tijdens de finale op 12 januari 2019 in een overvolle Schelft kwam Ria Vink als winnaar uit de bus.

Aankomende herfst gaat Maestro op herhaling. De competitie wordt mede gekleurd door het feit dat de vereniging dit jaar 75 jaar bevrijding viert. Zondagmiddag 4 oktober wordt in Noordwijk, in de Muze, het spits afgebeten. Daar staan negen maestro’s op de bok om een muziekstuk te dirigeren.

Uit Noordwijk zijn dat Stephan Stokkermans (managing director Huis ter Duin), Lydia Haveman (Oranjevereniging Noordwijk) en Loeki Crama (buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand in de gemeente).

De Zilk wordt vertegenwoordigd door Philip Akerboom (50ste Prins der Duinknijnen), Toon van Tol (auteur van Bollenpellen voor Managers) en Willy Heemskerk (secretariaat Van Nispen).

Uit Noordwijkerhout doen Jan Aartman (van De Kaninefaaten), Jaap Meiland (bloemenkweker en broer van…) en Patriez Hulsebosch (van Ton sur Ton) mee.

Zaterdagavond 14 november gaan de zes overgebleven maestro’s in De Duinpan in De Zilk de strijd met elkaar aan. De Grande Finale tussen de laatste overgebleven drie maestro’s is op zaterdagavond 9 januari 2021 tijdens het Nieuwjaarsconcert van Harpe Davids in Noordwijkerhout. De jury bestaat uit Ria Vink (de winnares van de eerste editie), Peter van den Burg en Herma van Piekeren. De presentatie is weer in de vertrouwde handen van Ard Zandbergen en Sjaak van den Berg. De komende maanden zullen de negen deelnemers zichzelf voorstellen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>