Afbeelding
Foto: PR

4x Europees goud voor twirlvereniging KNA Noordwijk

Sport

Dit paasweekend vond in Eindhoven het Europees kampioenschap Baton Twirling plaats. 

555 Deelnemers uit twaalf landen streden in diverse leeftijdscategorieën en met diverse onderdelen om Europees goud. Zoals afgelopen jaren had twirlvereniging KNA Noordwijk weer de eer om hieraan met veel onderdelen deel te nemen. De concurrentie was groot en de categorieën bestonden uit veel deelnemers. Maar liefst veertien keer was een optreden van KNA te bewonderen in de voorrondes van de Jeugd, Junioren en Senioren.

Finaleplekken

De solisten wisten zeven finaleplekken te veroveren. In dit deelnemersveld was dit een erg knappe prestatie. De meisjes hebben laten zien wat zij kunnen. Stuk voor stuk konden zij tevreden zijn met hun optreden. Isabel van der Plas twirlde zich op alle drie haar onderdelen naar een eerste plek en werd daarmee drievoudig Europees Kampioen in de Jeugd. Een ongekende prestatie!

Danceteam

Ook de drie deelnemende teams van KNA wisten zich na een zeer goede voorronde te plaatsen voor de finale. Het dit jaar nieuw samengestelde junior danceteam knalde van de vloer met hun opzwepende fashionshow. Dit spetterende, frisse optreden werd beloond met BRONS.

Brons

Het senior twirlteam draaide een goede finale en wist daarmee ook brons te bemachtigen. Dit team was vorig jaar nog junior en moest zich dit jaar tussen de senioren staande zien te houden. Dat lukte in dit ijzersterke deelnemersveld dus heel goed. Hetzelfde seniorteam kwam ook uit in het onderdeel dancetwirl. Daarbij steeg het team in de finale boven zichzelf uit. 

Thema van de dans was het doorgeven van kennis, ervaring en motivatie van een topsporter die een nieuwe generatie sporters gaat coachen. Samen met coach Sabina Hoogendijk, die voor deze dans haar rentree maakte op de wedstrijdvloer, bracht het team menig supporter in tranen. Ook de jury kon het optreden waarderen en maakte het senior danceteam Europees Kampioen!

Alle uitslagen:

Isabel van der Plas Jeugd EUROPEES KAMPIOEN 1-baton

Isabel van der Plas Jeugd EUROPEES KAMPIOEN Super-X-Strut

Isabel van der Plas Jeugd EUROPEES KAMPIOEN Dancetwirl

Criz Weijers Jeugd 7e plaats Super-X-Strut

Lisette Wiebes Junior 19e plaats Dancetwirl

Roos den Besten Senior 14e plaats 1-baton

Kirsten Koster Senior 15e plaats 1-baton

Iris Sassen Senior 13e plaats 2-baton

Lynn van der Zanden 8e plaats Super-X-Strut

Roos den Besten Senior 9e plaats Dancetwirl

Lynn van der Zanden 10e plaats Dancetwirl

Junior danceteam Brons

Senior twirlteam Brons

Senior danceteam EUROPEES KAMPIOEN

Uit de krant