Nederlandse kampioenen in de dop! | Foto: met dank aan Caroline Stolk.
Nederlandse kampioenen in de dop! | Foto: met dank aan Caroline Stolk.

NZ&PC poloërs overtuigend sterk

Sport

Afgelopen zaterdag, 20 januari, hadden de waterpoloërs van de Noordwijkse Zwem- en Poloclub (NZ&PC) 3 uitwedstrijden en 2 thuiswedstrijden op het programma staan. Zondag werd er vervolgens afgesloten door de Fg-jeugd (tot 8 jaar) welke deelnamen aan een toernooi in Wassenaar.


EG-jeugd (tot 11 jaar)

Allereerst was het de beurt aan de EG-jeugd welke uit speelden in Leiden. De nummer 2 (NZ&PC) tegen de nummer 3 (ZVL) beloofde een spannende wedstrijd te worden. Na 27 seconden wist Arne, na een mooie pass van Fede, de 0-1 op het score bord te zetten. De 1-1 gelijk kwam er helaas voor het team al snel achteraan. Arne wist nogmaals te scoren, waarna wederom Leiden terug kwam (2-2) en het eerste partje na, wederom Arne, afgesloten werd met 2-3. Een peptalk van coach Peter zorgde ervoor dat tijdens het tweede partje iedereen AAN stond. Dje wist tweemaal te scoren en ook Logan en Arne maakte mooie doelpunten. Met 2-7 gingen ze het derde partje in.

Een voorsprong die niet meer weggegeven werd in het derde en vierde partje, want Bram (2x), Dje, Xander en Logan wisten te scoren terwijl keeper Damian (mede door goed werk van de verdedigers) niks meer door liet gaan. Einduitslag 2-13 voor Noordwijk (en weer nummer 1 in de competitie!)

Heren2

Heren2 (4de) speelden uit in Bergambacht speelde tegen BZC (6de). De vaders van Arne, Dje, Damian en Xander moesten laten zien dat ook zij konden uit winnen. En net zoals bij de EG, was ook het eerste partje bij Heren2 spannend! Na anderhalve minuut stond er een 1-0 voor de thuisploeg op het scorebord. Door een mooie pass van Gerbrand wist Rutger echter te scoren (1-1). BZC maakte vlak erna de 2-1 waarna Raul wederom Rutger wist te bereiken (2-2). BZC pakte weer de lead, maar Lucas werd aangespeeld door B-jeugd invaller Egon en wist de stand gelijk te trekken voor het fluitsignaal van het einde van het eerste partje (3-3).

Topscoorder Lucas wist na 18 seconden van het tweede part de 3-4 te maken. BZC kwam terug op 4-4, gevolgd door 5-4. Lucas scoorde echter nog tweemaal door mooie passes van Jochem waardoor het tweede partje de stand 5-6 was in het voordeel van NZ&PC. Het begon duidelijk te worden dat conditioneel BZC hun meerdere moest erkennen in het Noordwijkse team.

Partje drie liep de stand uit van 5-6 naar 5-10 door doelpunten van Lucas(2x), Rutger en Dirkjan (2x). Tijdens het vierde partje vond BZC ook maar één keer het net achter doelman Robert, terwijl Dirkjan en Niels beide wisten te scoren. Einduitslag 5-12 en van de vierde plek terug op de derde plek in de competitie!


Dames1

In zwembad Binnenzee te Noordwijk ging Dames1 (nr. 9) van start tegen ZZ&PC De Devel (nr. 6). Waar eerder op de dag twee uitwedstrijden werden gewonnen, moesten de dames proberen te winnen van een team waar ze uit met 4-2 van hadden verloren. Het eerste partje gingen de vrouwen goed van start, echter keken ze na 40 seconden al tegen een 0-1 achterstand aan, wat uitliep tegen een 0-2 aan het einde van partje 1. Partje 2 kregen de dames uit Noordwijk wederom twee doelpunten tegen (0-4) en met nog twee partjes te gaan werd alles op alles gezet om tegenstand te bieden. Helaas zonder effect. ZZ&PC wist nog 3 maal het net te vinden waardoor de wedstrijd werd afgesloten met 0-7.


CG-jeugd (tot 15 jaar)

De tweede thuiswedstrijd was voor de CG-Jeugd tegen ZPCH. De uitwedstrijd was verloren met 11-6 en de CG als nummer 6 tegen de nummer 2 zou lastig worden. Het eerste partje was superspannend, met mooie kansen voor beide ploegen, maar geen goals. Het tweede partje liet ZPCH echter zien waarom ze tweede staan in de competitie, de 0-2 stond op het scorebord einde van het tweede partje en de 0-5 aan het einde van het derde partje. Tijdens het vierde partje kwamen de kids uit Noordwijk nog wel terug met goals van Mick en Abdoul (2x), maar helaas werd de eindstand 3-8 voor ZPCH.


Heren1

De laatste wedstrijd van de zaterdag was de streek derby van Heren1, uit in Sassenheim (

tegen ZVS. Heren1 staat tweede terwijl Sassenheim derde is. De wedstrijd werd echter al snel naar de hand van de mannen uit Noordwijk gezet. Met mooie doelpunten van Barry (2x) en Pieter stond de 0-3 op het scorebord aan het einde van het eerste partje. Een stand die opliep tijdens het tweede partje. Pieter scoorde wederom (2x) en ook teamcaptain Alex wist na een top pass van Leon het net te vinden. ZVS wist ook tweemaal te scoren, maar Barry zette de stand op 2-7 na een top bal van Don om zo het derde partje in te gaan.

Alex en Arjan scoorde terwijl doelverdediger David met verdediger Henk de goal van de Noordwijkers wist leeg te houden (2-9). Sassenheim kwam aan het begin van het vierde partje nog terug naar 4-9, maar Pieter scoorde na een mooie pass van Joost (2x) waarna Sassenheim het laatste doelpunt van de avond maakte en de stand op 5-11 in het voordeel van NZ&PC kwam te staan. Heren1 staat door deze overwinning nog steeds tweede in de competitie met nog steeds kans op de eerste plek!

FG-jeugd

Afgelopen zondag was er wederom waterpolo! Volledig in lijn met het doel dat de jeugd de toekomst is, gingen de jongste spelertjes van NZ&PC (FG-Jeugd, tot 8 jaar) aan de bak in Wassenaar. Wout, Fedor, Oliver, Hunter, Timo en Arie-Janne hebben super gezwommen. Coach Gerbrand heeft ze zelf naar hun eerste overwinning geleid waardoor de kids trots naar huis gingen. (Zie foto van links naar rechts: Wout, Timo, Fedor, Arie-Janne, Hunter en Oliver)


Thuiswedstrijden 27 januari in zwembad Binnenzee:

16.45 Eg-jeugd (tot 11 jaar, nr.1) tegen De Plas (nr. 10)

17.30 Heren2 (nr. 3) tegen De Wiekslag (nr. 8)

18.15 Heren1 (nr. 2) tegen AZC (nr. 8) 

19.00 B-jeugd (tot 17 jaar, nr. 5) tegen ZPB (nr. 2)

Aanmoedigen kan (en is gratis). Kom gezellig zitten op de warme tribune bij zwembad Binnenzee!


Uitwedstrijden 28 januari in zwembad Zuiderparkbad in Den Haag:

17.00 Dames1 (nr. 9) tegen Waterpolo Residentie (nr. 10)

17.45 Heren3 (nr. 2) tegen Waterpolo Residentie (nr. 1)

Noordwijkse School Zwem Spelen

Donderdag 25 januari staat de jaarlijkse Noordwijkse School Zwem Spelen op het programma. Scholen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk zijn uitgenodigd om met hun leerlingen mee te doen en te genieten van (zwem)sport. Met bijna 100 aangemelde kids gaat dit net als vorig jaar zeker een succes worden.


Tot slot

Als je zelf wilt zwemmen en een balletje wilt gooien, kom dan langs op onze jeugdtraining op vrijdag om 18.00 uur. Nieuwe (of terugkerende!) dames en heren waterpoloërs zijn ook altijd welkom! Voel je vrij om langs te komen op maandag om 21.00 uur. Aansluiten bij Fit & Fun kan op donderdagen om 19.30 uur.

Voor meer informatie en alle trainingstijden kijk op www.nzpc.nl

Uit de krant