Afbeelding
Foto: pixabay

Verlies voor vv Noordwijk

Sport

Op een kille Duinwetering begon Noordwijk wat moeizaam. De kampioen der gelijke spelen moest aanvankelijk toestaan dat een gretige Groesbeekse ploeg direct jacht ging maken op een snelle eerste treffer.

Noordwijk leek de eerste minuten wat apathisch en moest al snel een tweetal corners toestaan. De eerste keer dat Noordwijk echt iets aanvallend liet zien was toen Coopmans razendsnel langs zijn verdediger kon opstomen en Wendt kon bedienen. Behendig ingrijpen van de Groesbeekse verdediging voorkwam dat de aanvoerder aan scoren toekwam. Maar niet veel later kon de roodwitte-aanhang toch juichen. Want Van Oosten was er als de kippen bij om de bal eenvoudig binnen te lopen toen de doelman wanhopig grabbelend de bal losliet: 1-0.

Noordwijk koesterde voor iedereen waarneembaar deze wat gelukkige voorsprong. Toch kwam een zeer dominant spelend De Treffers nog voor de rust op gelijke hoogte. De verdiende gelijkmaker viel nog net voor de arbiter de pauze aankondigde en dus stond er bij rust 1-1 op het scorebord.

Grote mogelijkheid

Direct na de thee was er de levensgrote mogelijkheid voor Emiel Wendt maar zijn schot vloog over de deklat. Na deze speldenprik nam De Treffers weer het initiatief. En zij maakte het doelman Jansen een paar keer knap lastig. De 1-2 kon dan ook niet uitblijven en nog voor het uur om werd de na dit seizoen naar Quick Boys vertrekkende goalie toch verslagen. Wie dacht dat hiermee de wedstrijd gespeeld was, zat er knap naast. Want binnen een paar minuten lag de gelijkmaker in het doel. Het was aanvoerder Wendt die de aanhang uitbundig liet juichen:2-2.

Zelfvertrouwen

Inmiddels was de van een schorsing teruggekeerde Bosma en ook Teun Zethof ingebracht. Groot en De Vré moesten het veld ruimen. En even later was er voor Coopmans en Barbosa hetzelfde lot. Voor hen kwamen Reemnet en Marbus in het veld. Noordwijk voelde dat er misschien eindelijk een keer echte winst was te halen en straalde zelfvertrouwen uit. En het positiespel van de roodwitten oogde wat beter. De strijd werd bovendien ook scherper maar de goed leidende arbiter Tunnissen hiel de touwtjes strak.

In blessuretijd leek Reemnet Noordwijk toch nog aan de overwinning te helpen maar de bal kwam niet tussen de palen. En dus stevende Noordwijk succesvol af op het negende gelijke spel in deze competitie helft.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop op Houtrust tegen Scheveningen Een tiende gelijkspel lijkt in ieder geval weer haalbaar.

Noordwijk: Jansen, Bouwman, Barbosa(75.Marbus), Coopmans(75.Reemnet), Van Oosten, Groot( 60.Bosma),De Vre(60.Zethof), Christina, Wendt,Draaier(25. Wilffert) en Rietveld

Uit de krant