Younes Seghrouchni aan de bal. | Foto: Johanna Oskam.
Younes Seghrouchni aan de bal. | Foto: Johanna Oskam.

SJC met lege handen ondanks snelle treffer

Sport

Opnieuw een onnodig verlies van SJC, nu tegen het overigens hooggeplaatste Huizen. Een supersnel doelpunt, al na 36 seconden voetbal, leek de aanzet tot een productief SJC dat de recent gehouden groepssessie goed leek te hebben opgepakt. Maar het liep allemaal anders dan gehoopt en Huizen zag kans om, tegen de verhouding in, in de slotfase de winst te pakken. En toen scheidsrechter Ooms voor het einde floot verlieten de SJC’ers teleurgesteld de arena. 

Bij SJC hoorde je er na de verloren wedstijd daar tegen niemand wat over zeggen. Maar voor de voetballiefhebber was het op zijn minst opvallend dat ‘de ervaren‘ scheidsrechter de middencirkel tot zijn domein had gekozen en er slechts sporadisch uit kwam om het spel van nabij te volgen.

Veelzeggend

De irritaties van spelers bij beide teams tijdens het duel zijn daarmee zeker verklaard. Dat de getrokken gele kaarten voor beide teams niet het gevolg waren van overtredingen, maar van commentaar op ‘de scheids’ is ook heel veelzeggend. Maar daar was in de eerste minuut van de wedstrijd natuurlijk nog geen sprake van. Een prachtige corner van Chris Hoogervorst werd door Wesley Haasnoot perfect getimed en koppend in het doel gewerkt: 1-0. Het gevolg was toch een wat vlakke wedstrijd waarbij het loeren op een tegenstoot door beide teams de voornaamste wapenfeiten bleken. SJC hanteerde met succes de buitenspelregels en kreeg zelf vooral mogelijkheden uit de spelhervattingen. Na de rust een meer open wedstrijd waarbij SJC zich onderscheidde en keer op keer mogelijkheden leek te creëren. Feitelijk was het wachten op een tweede treffer.  

Fraaie voorzet van Timo Verweij

Maar bij de geproduceerde schoten bleek uiteindelijk het vizier geen enkel keer op scherp te staan. Na het uitvallen van Timo Ruigrok was zijn vervanger Thijs Verdonk heel dicht bij een treffer, maar zijn schot werd door de keeper corner getikt. Een fraaie voorzet voor gelegenheidsrechtsback Timo Verweij werd ook al net naast gewerkt. Deze laatste speler verdient overigens het compliment om bereidheid toch te spelen met een ernstige en zeer pijnlijke blessure aan de schouder.

Teleurstelling

Na bijna 80 minuten kwam voor SJC als donderslag bij heldere hemel de niet verdiende gelijkmaker van huizen. Teleurstelling bij de supporters, ook al omdat het er verdedigend onbeholpen uitzag. Met een dubbele aanvallende wissel probeerde IJzerdoorn alsnog de winst af te dwingen. Maar de voor Haasnoot en Brabander ingevallen Koeman en Van Trigt kwamen er wel dicht bij maar tot een treffer kwam het niet. Die viel in de slotfase wel aan de ander kant en dus stond SJC opnieuw met lege handen na de 1-2 einduitslag.

Laatste van het jaar

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop in Amsterdam tegen Swift. Met opnieuw de opdracht om de punten mee naar Noordwijk te nemen.

Uit de krant