Martijn van Trigt scoort de 4-1. | Foto: Johanna Oskam
Martijn van Trigt scoort de 4-1. | Foto: Johanna Oskam

SJC wint thuis tegen DHSC

Sport Sport

Na de winst op JOS Watergraafsmeer was het SJC er alles aangelegen om de thuiswedstrijd tegen DHSC uit Utrecht ook winnend af te sluiten. Om daardoor vooral het goede gevoel, wat was ontstaan na de spectaculaire prestatie in de bekerwedstrijd tegen Willem II, vast te houden. En dat lijkt gelukt want met een 4-1 winst op DHSC is er alle reden om vol vertrouwen de komende wedstrijd tegen Ter Leede tegemoet te gaan.

Op de uitstekend bespeelbare grasmat begon SJC afwachtend, soms zelfs wat onzeker. De technisch begaafde en zeer beweeglijke tegenstander zorgde vooral in de beginfase voor veel SJC’ers rond de eigen 16 meterlijn. En keeper Schelvis moest al snel attent reageren op een harde schuiver. Verdediger Postma moest vervolgens zijn directe tegenstander nadrukkelijk van een aanvallende actie af houden wat hem een gele kaart opleverde.

Druk zetten

SJC was gewaarschuwd en die waarschuwing resulteerde in het overnemen van het initiatief. En dat resulteerde bijna direct in de 1-0 nadat een door drie tegenstanders gedekte Tom Duindam toch Timo Ruigrok wist te bereiken die vanaf de 16 de bal achter de Utrechtse keeper schoot.

SJC zette nu zelf druk en het was opgekomen centrale verdediger Max de Haas die dichtbij een treffer was. Het SJC middenveld met Frans van Niel, Timo Ruigrok en Timo Verweij, verzette veel werk en werd de basis voor een licht overwicht. Toen centrale verdediger Sven Wisselink gedurfd doorschoof en Tom Duindam bediende was het de trefzekere spits die kort voor de rust de 2-0 liet noteren.

Tandje bij

Kort na de rust was Wesley Haasnoot, uitstekend gelanceerd door Van Trigt, dichtbij een 3e treffer maar hij maakte de verkeerde keuze en zijn lob werd een prooi voor de Utrechtse doelman. En zoals de voetbalwet luidt viel de treffer wel aan de andere kant. Even haperde de defensie en het was 2-1. DHSC zette vervolgens nog een tandje bij en creëerde mogelijkheden maar geen grote kansen,. Met nog een kwartier te gaan wist Chris Hoogervorst de opbouw van DHSC te verstoren, waarna Timo Ruigrok op wilskracht de bal bij Tom Duindam bracht. En die stelde vervolgens Martijn van Trigt in staat de gewenste 3-1 te scoren. 

Feestje compleet

Dat laatstgenoemde in de 89e minuut ook nog een vierde treffer liet aanteken, maakte het feestje uiteindelijk compleet. En kon trainer /coach IJzendoorn tevreden zijn over het feit dat hij inmiddels zijn ploeg, na een zeer matige seizoenstar, inmiddels weer op scherp wist te zetten. Die scherpte zal zeker ook nodig zijn in de komende wedstrijd in Sassenheim tegen Ter Leede. Zij speelden 1-1 tegen Hollandia waardoor zij nu eenzelfde aantal winstpunten hebben als SJC. En zullen het SJC dan ook niet gemakkelijk gaan maken.

Opstelling

SJC: Kevin Schelvis, Puck Postma, Sven Wisselink, Max de Haas, Jordy Groot, Frans van Niel (Mark Turk), Timo Ruigrok (Rick Brabander), Timo Verweij, Wesley Haasnoot (Chris Hoogervorst) Tom Duindam en Martijn van Trigt.

Uit de krant