Afbeelding
Foto: pr

Noordwijk domineert streekderby

Sport

Bij aanvang van FC Lisse – Noordwijk werd een minuut stilte gehouden voor de overleden Ruud Bröring. De legendarisch spits van Noordwijk in de jaren 70 en daarna de meer dan in het oog springende trainer van zowel Noordwijk als FC Lisse.

Supporters van beide clubs haalde langs de lijn de vele herinneringen op. De wedstrijd begon overigens desastreus voor Vv Noordwijk. FC Lisse kwam op voorsprong na een corner die via de verbouwereerde Bouwman in het doel verdween: 1-0. Noordwijk leek bepaald niet geïmponeerd en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar dat gaf ook FC Lisse de ruimte voor venijnige tegenaanvallen. Die gelijkmaker kwam er toch nadat een overtreding net binnen de 16, Noordwijk een penalty opleverde. Aanvoerder Emiel Wendt nam deze keer wel de verantwoording en gedecideerd schoot hij raak: 1-1. Lisse zette daarna opnieuw enthousiasme tegenover de Noordwijkse dominantie. Na ruim een half uur moest Sander Bosma het veld geblesseerd verlaten en hij werd vervangen door El Yaakoubi. En deze zag zo’n 10 minuten later Dylan Rietveld, na een perfect genomen corner, raak koppen: 1-2. Maar kwam kort na rust toch op 1-3. (Lees verder op www.denoordwijker.nl)

De vanaf links diep gestuurde Sem van Oosten schoot onberispelijk raak.

Hiermee was de ban gebroken en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Nog wel mogelijkheden over en weer en ook nog een terecht afgekeurde goal van Noordwijk. De regelmatige speldenprikken van Lisse werden steeds een prooi voor keeper Jansen. Die zich ook nog kon onderscheiden met katachtige reddingen. Maar gescoord werd er deze middag niet meer en dus blijft Noordwijk de ongeslagen ploeg die inmiddels comfortabel in het linker rijtje heeft plaats genomen.

Zaterdag speelt Noordwijk thuis tegen Jong Almere. Een dartel ploegje dat zeker niet zomaar over zich heen laat lopen. Maar de kansen voor de geroutineerde Noordwijkers worden natuurlijk hoger ingeschat en de winst voor de roodwitten lijkt een juiste prognose.

Uit de krant