Doe ook mee met deze gezellige en sportieve groep 60 plussers. | Foto: Gerard van Warmerdam.
Doe ook mee met deze gezellige en sportieve groep 60 plussers. | Foto: Gerard van Warmerdam.

Doe mee met Walking Football

Sport

Welke 60+ ouder/grootouder staat wel eens aan de kant om hun kind/kleinkind aan te moedigen en heeft dan de behoefte om mee te doen of de bal een schop te geven? Bij wie het oude vuur om te voetballen nog smeult? Laat dat vuur weer branden door met ons mee te doen.

Een enthousiaste groep wandelvoetballers van 60 jaar en ouder trapt twee keer per week een balletje bij VVSB op Sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout. “Wij spelen elke maandag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. En natuurlijk drinken we na afloop een bakkie met elkaar. Dus kom een keer langs. Vraag naar Noes Sapulette, Tino de Groot of Hans Weijers. Aanmelden is niet nodig.”

Stichting Dunity heeft in 2017 het initiatief genomen om walking football te introduceren bij VVSB. Het is begonnen met een kleine groep enthousiastelingen. Al gauw kwamen er meer voetballers bij, ook vanuit andere plaatsen (Noordwijk, Katwijk, Voorhout en natuurlijk uit Noordwijkerhout en de Zilk).

De groep bestond op een gegeven moment uit meer dan 25 man. Hierdoor konden ze gegarandeerd elke maandagochtend en vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur voetballen. Helaas zijn er in de loop der jaren onder andere om gezondheidsredenen mensen uitgevallen. Ook wordt door verschillende van ons gewerkt/opgepast en vrijwilligerswerk gedaan, waardoor het aantal spelers zo nu en dan wat krap is. Daarom zijn ze op zoek naar extra WF-voetballers, zodat we elke week tweemaal met ruim voldoende mensen (man/vrouw) kunnen voetballen. 

Twee keer per jaar doet de groep mee aan een WF-toernooi in de regio.

Uit de krant