Max de Haas aan de Bal. | Foto: Johanna Oskam.
Max de Haas aan de Bal. | Foto: Johanna Oskam.

Slordig SJC komt niet tot winst tegen HBC

Sport

Het goede gevoel van de winst van vorige week op BOL vasthouden. En daarmee dan opnieuw resultaat behalen in Heemstede tegen HBC. Dat was het uitgangspunt voor coach IJzendoorn. Maar dat goede gevoel, zo het er al was, bleek bepaald niet voldoende.

De SJC-ers ,zonder steunpilaar Timo Ruigrok, bleken niet in staat om deze keer aan een goed verzorgde opbouw toe te komen. Waardoor HBC met regelmaat aan de bal werd geholpen.

Winderig

Direct al na het beginsignaal toonde HBC zich brutaler. En al heel snel haalde SJC opgelucht adem toen een schuiver net langs de paal vloog. Maar na het eerste kwartier kwam er een periode waarin SJC twee grote kansen kreeg. De eerste was een schot van Martijn van Trigt dat op de bovenlat belandde en daarna werd een inzet van invaller Timo Verweij in een wanhopige poging door een verdediger van de lijn gehaald.

De 1-0 voorsprong van HBC na bijna een half uur kwam na een wel erg gemakkelijk gegeven vrije schop. Die vanaf 20 meter zomaar achter doelman Kevin Schelvis viel. 

Trainer liet zich horen

Na de rust probeerde SJC tegen de felle wind in wat het kon. De inzet was zeker wel voldoende maar dit bleek deze middag echt te weinig om echt iets af te dwingen. SJC oogde slordig en de aannames waren met regelmaat ver onder de maat. IJzendoorn daar na afloop over: ‘Ik heb vanmiddag totaal niets terug gezien van de goede manier waarop we juist deze week de opbouw hebben getraind.’

De luide aanwijzingen van de trainer tijdens de wedstrijd brachten ook geen verandering. Dat had misschien anders geweest indien Wesley Haasnoot in kansrijke positie tot score was gekomen. Maar helaas vloog zijn schot over. HBC voelde zich zichtbaar comfortabeler hoewel het bepaald niet de superieure ploeg was zoals die eerder werd omschreven. Na een aantal uitstekende reddingen was het juist Kevin Schelvis die de wedstrijd letterlijk in het slot gooide. Een slechte uitworp was de basis voor de nekslag: 2-0.

Extra tijd

In de negen minuten blessuretijd kreeg SJC toch nog een behoorlijke kans maar ook deze werd van de lijn gehaald. Omdat HBC vervolgens ook nog een dot van een kans miste werd 2-0 de eindstand. 

Volgende wedstrijd

Zondag speelt SJC een thuiswedstrijd om 14.00 uur tegen Purmersteijn. Zij verloren nipt met 2-1 van vv DHSC. De ploeg uit Purmerend is een oude bekende en het lijkt dan ook opnieuw een spannende strijd om de winst gaan worden

Uit de krant