Coen van de Mey aan de bal. | Foto: Johanna Oskam.
Coen van de Mey aan de bal. | Foto: Johanna Oskam.

SJC boekt eerste overwinning

Sport Sport

Na weken van tegenvallende prestaties bleek SJC deze week de wind iets meer in de zeilen te hebben. Eerst was er de zwaar bevochten bekerwinst op 3e divisionist Vv Gemert en zaterdag volgde een verdiende overwinning op Vv BOL.

Een goed gevulde tribune zag de wedstrijd zaterdagmiddag van start gaan op een oogstrelende groene grasmat die in de vroege ochtenduren met de maaimachine van graskoning Beltman op de perfecte lengte was gemaaid.
SJC voelde zich hierop direct thuis en zocht al snel de aanval. Via een goed genomen vrije trap van Timo Ruigrok die net naast vloog en een strak schot van Mark Turk waren er al snel mogelijkheden en vervolgens in de 10e minuut zelfs een 1-0 voorsprong. Een corner viel in het doelgebied, schampte het hoofd en rug van een BOL-verdediger waarna hij tot grote vreugde van de SJCers in het net plofte. Het verwachtte tegenoffensief van BOL kwam er niet en de weinige plaagstootjes leverde de SJC-defensie geen grote problemen op. Slechts één keer moest keeper Kevin Schelvis handelend optreden om een treffer te voorkomen. Aan de andere kant bleek SJC ook nog niet in staat om tot grote daden te komen. Wesley Haasnoot en Chris Hoogervorst verzetten bergen werk maar konden spits Martijn van Trigt niet echt in stelling brengen. Rick Brabander was op de linker flank Daar ook niet toe in staat, ook al omdat hij zichtbaar een verdedigende taak had gekregen. En mede daardoor kwam de rust met de 1-0 stand.

 
En ook na de pauze maakte SJC en snelle goal. Een fraaie actie met een pass van Ruigrok door het midden op spits Van Trigt werd fraai afgerond: 2-0. Het wachten was op meer zwart-witte treffers, maar die bleven uit. En plots viel er onverwacht en totaal onnodig de 2-1. Dat bracht ook een verandering in de wedstrijd. BOL rook kansen en SJC oogde ineens onzeker. De Noord-Hollanders schoven op naar voren en met opportunisme, soms daarbij geholpen door wat vreemde arbitrale waarnemingen, kwamen zij vaker in de buurt van keeper Kevin Schelvis.
In de slotfase nam SJC het initiatief echter weer over met diepe ballen op linkerspits Brabander. Vervolgens kwamen er meer dan voldoende kansen om het karwei af te maken. Maar verder dan schoten net naast, tegen de paal of op het been van de keeper, kwamen de zwartwitten niet. En zo stond er bij eindsignaal 2-1 winst voor SJC op het scorebord.

SJC speelt zondag uit bij HBC in Heemstede. Dat wordt een hele zware klus want de ploeg blijkt een doelpuntenmachine die er deze competitie inmiddels al 19 heeft verzilverd.

Uit de krant