Timo Ruigrok in luchtduel. Ook hij kon de winst niet afdwingen, maar gelooft dat zijn ploeg het tij nog kan keren. Foto: Johanna Oskam.
Timo Ruigrok in luchtduel. Ook hij kon de winst niet afdwingen, maar gelooft dat zijn ploeg het tij nog kan keren. Foto: Johanna Oskam.

SJC getrakteerd op nederlaag

Sport

Het was tropisch, maar dat bleek aanvankelijk geen belemmering voor SJC en het Amsterdamse WV HEDW om energiek de aanval te zoeken.

Beide ploegen kregen kansen waarbij het schot van Demir Strojil op het staande aluminium weinig fortuinlijk was. Aanvankelijk wel een gelijkopgaande strijd. Met, na nog een kopbal van Martijn van Trigt op de lat, gelukkig Chris Hoogervorst die SJC op de verdiende voorsprong zette. Het gevolg was een nog meer aandringen van WV HEDW waardoor keeper Willem Beuk tot twee uitstekende reddingen werd gedwongen. Uiteindelijk viel, vanuit een wel erg gemakkelijk toegekende vrije schop, toch de gelijkmaker, 1-1. En met deze stand kwam het rustsignaal. Na de rust een moeizaam strijdend SJC en een Amsterdamse ploeg die nadrukkelijk op jacht ging naar winst. En zij zagen kans om de SJC-verdediging aan het wankelen te brengen, ook al nadat Max de Haas geblesseerd moest afhaken. Met nog 20 minuten op de klok viel de 1-2. En daarna was het gebeurd, want SJC kon de gelijkmaker niet forceren en WV HEDW counterde naar 1- 3 en 1-4. 

Na afloop stond een teleurgestelde aanvoerder voor de camera van SJC tv. En daar liet hij zich ontvallen: ‘We verdedigden als wijven. In drie wedstrijden twaalf doelpunten tegen krijgen is echt veel te veel. Dat moet toch anders’. Ruigrok gelooft echter dat de ploeg kans zal zien om het tij te keren. Of dit volgende week al kan lukken is nog de vraag. Want oude bekende Hollandia is in Hoorn altijd ook een moeilijk te nemen horde. Maar de bal is rond en niets is onmogelijk. Dus gaat aanvoerder Ruigrok mrt zijn ploegmaats richting Hoorn met het doel om de drie punten mee naar Noordwijk te nemen.

Uit de krant