Martijn van Trigt aan de bal.
Martijn van Trigt aan de bal. Foto: Johanna Oskam.

SJC wint onbevangen van Purmersteijn

Sport Sport

Het was de laatste wedstrijd van de competitie. Waarbij de belangen van Purmersteijn nog groot waren. Omdat naast een de 3e periodetitel er ook nog minieme kansen waren op het kampioenschap. De omstandigheden waren zeker goed te noemen en SJC kwam in het veld, weliswaar zonder aanvoerder Timo Ruigrok en de lijst van lang geblesseerden, maar verder wel met een representatieve groep. Bijzonderheid was de aanwezigheid in de dug-out van Wesley Haasnoot. Die nog even zou mogen optreden na zijn langdurige revalidatie van een liesblessure.

Flink aan de bak

Beide teams begonnen voorzichtig aan de strijd. Purmersteijn moest dus komen maar dat deden zeer overwogen.Na ruim 10 minuten kregen zij een eerste echte mogelijkheid maar die bal vloog hoog over. SJC kwam ook niet veel verder dan de 16 meterlijn waarna Purmersteijn steeds goed wist in te grijpen. Na een half uur spelen moest keeper Willem Beuk flink aan de bak bij een vrije trap van af de 16. Ruim 5 minuten later moest de goally opnieuw zijn kunnen tonen. De daarop volgende corner werd vervolgens simpelweg onschadelijk gemaakt. Zo kwam er zonder verdere hoogtepunten het rustsignaal.

Alles of niets

Na rust begon SJC fanatiek. Een goedgenomen vrije trap van Chris Hoogervorst kon door Nick van Santen tot corner verwerkt. Een waarschuwing die Purmersteijn attent deed zijn. Toch kon door hen niet worden voorkomen dat SJC de 1-0 maakte. Fraai werk van Mark Turk werd door Martijn van Trigt verzilverd. Met inmiddels Thijs van Donk voor Aaron Koeman bleef SJC gewoon op zoek naar meer. En in de 70e minuut was het opnieuw Van Trigt die, nu met een bijzonder fraaie lob, het net vond: 2-0. Nu voerde Purmersteijn de druk wanhopig op. De SJC-verdediging kwam onder druk maar hield stand. Het laatste kwartier kwam dan Wesley Haasnoot binnen de lijnen. De alles of niets wissels van Purmersteijn gaven Willem Beuk de kans zich positief te onderscheiden en met nog 10 minuten te gaan kregen Ferry Warmerdam en Xavi Noltenius speeltijd en namen Mark Turk en Martijn van Trigt plaats in de dug-out. Een zeer makkelijk gegeven penalty in de absolute slotfase zorgde nog voor een tegentreffer:1-2. Maar SJC sloot de wedstrijd af geheel in stijl met de prestaties die de gehavende selectie van Marcel IJzendoorn dit seizoen wist te leveren. Waardoor Purmersteijn met lege handen achter bleef. Hoogeveen was kampioen en Be Quick 1887 won de 3e periode. En SJC kan zich vol vertrouwen gaan richten op de voorbereiding van het komend voetbalseizoen