Afbeelding
Foto: Andy via Pixabay

Noordwijkers verliezen laatste wedstrijd van het seizoen

Sport

Het is Noordwijk niet gelukt om de allerlaatste wedstrijd van het seizoen winst te behalen in Rijnsburg. De Uien vochten voor hun laatste kans en haalde de drie punten binnen. Het kampioensfeest kon uiteindelijk één kilometer verderop worden gevierd. Katwijk prolongeerde de titel van de 2e divisie door zelf te winnen van Spakenburg.

Op de Middelmors begon Rijnsburgse Boys ambitieus. Vooral het eerste half uur was duidelijk voor de geelzwarten. Na een kwartier de eerste grote mogelijkheid die door keeper Jansen werd gepareerd. Direct daarna alweer een kanonskogel van Jongenelen die tot corner werd verwerkt. Rijnsburgse Boys bleef domineren, maar na een halfuur spelen bijna de kans voor Wendt om de openingstreffer te maken. En toen viel na ruim een halfuur de openingstreffer toch aan de andere kant. Nu was Jongenelen niet te stoppen: 1-0. 

Geel

Nadat de geblesseerde Nhoca was vervangen door Mike Vreekamp kwam Noordwijk vlak voor het rustsignaal op gelijke hoogte. Het was Jesper de Vré die Noordwijk met een goed gevoel thee liet drinken. Even was Rijnsburgse Boys terughoudend en Noordwijk toonde aan meer te willen. Het ongeoorloofd stoppen van een gevaarlijk doorkomende Lucas Coopmans leverde Zandbergen geel op. In de 53e minuut leek De Vré opnieuw te scoren, maar keeper Zonneveld wist dit te voorkomen. Vijf minuten later was het Zeldenrust die de geelzwarten op 2-1 zette. 

Gelijkmaker

Na een uur kwamen Nick van Staveren en Quinton Christina in het veld voor Van Oosten en Bosma. Het sein om een tandje bij te zetten en twee minuten later kon Emiel Wendt de gelijkmaker scoren. Een gretige Nick van Staveren liet zich duidelijk gelden maar het was toch Rijnsburg dat orde op zaken stelde. Klaver bracht een sprankje hoop op een onverwacht kampioenschap op de Middelmors terug. Trainer Zethof bracht in de slotfase El Yaakoubi nog voor Coopmans, maar de wedstrijd was zichtbaar gespeeld en Rijnsburgse Boys moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een eervolle tweede plaats achter kampioen Katwijk.

Komend seizoen

Noordwijk gaat even gas terugnemen om daarna de voorbereiding te beginnen op het nieuwe seizoen. Terugkijkend wordt meer duidelijk waaraan het uiteindelijk dit seizoen heeft geschort. Het doelsaldo van 45 doelpunten voor, maar ook 45 doelpunten tegen, duidt erop dat het scorend vermogen onder de maat is gebleken. 

Een gevolg van het feit dat er vanuit het middenveld toch te weinig creativiteit werd gebracht. In dat licht roept het negeren van de roep van supporterszijde om Roshanali als spelverdeler in te brengen nogal wat vragen op. De terugkeer van Nick van Staveren geeft echter veel hoop en de jongsters in de groep hebben ervaring op kunnen doen die mogelijk snel kan worden benut. 

Maar eerst de welverdiende vakantie en vervolgens een nieuw seizoen dat voor vv Noordwijk weer nieuwe kansen zal kunnen bieden.

Uit de krant