Afbeelding
Foto:Johanna Oskam, archief

SJC niet opgewassen tegen Hollandia

Sport

Het was vorige week na de nederlagen tegen VOC en Hoogeveen al duidelijk. Voor SJC zit het seizoen erop. Na een bijzonder competitieverloop waarin blessureleed feitelijk de grootste tegenstander bleek te zijn, steeg de ploeg qua vechtlust en strijd boven zichzelf uit. Dat leverde tot voor kort een aantal fraaie resultaten op,  maar inmiddels laten de resultaten te wensen over.

De vele blessures trokken hun wissel op het spelerspotentieel. Waardoor spelers vanuit het 2e team moesten doorstromen naar de 1e selectie. Trainer IJzendoorn toonde zich een teambuilder en wist de jongens te inspireren tot grote daden binnen hun fysieke en mentale mogelijkheden. Waardoor er, ondanks het langdurig ontbreken van bepalende spelers, lange tijd uitzicht bleef op een zeer hoge eindklassering. 

Volkomen leeg

Vorige week bleek tegen titelkandidaat Hoogeveen nog eens opnieuw dat de ploeg op de toppen van hun kunnen wensten te gaan. Maar dat het ontbreken van dragende spelers tegen de echte topploegen nauwelijks door strijdlust was te compenseren. In de wedstrijd tegen Hollandia in Hoorn bleek nu, dat wat kenners al vreesden, de pijp volkomen leeg is geraakt. Waardoor er een zware nederlaag moest worden geïncasseerd. 

Toch speelde SJC vooral de eerste helft nog acceptabel voetbal. Waarbij er wel steeds nadrukkelijk onvolkomenheden voorkwamen. De eerste treffer van Hollandia was daar al een voorbeeld van. Een scherp gespeelde steekpass viel zomaar achter de centrale verdedigers en ook keeper Willem Beuk zag geen kans om de bal te onderscheppen: 1-0. 

Aanjager

SJC kreeg hierna toch nog mogelijkheden waarbij Ralph van Oosten en Chris Hoogervorst bepaald niet gelukkig waren. Routinier Martijn van Trigt onderscheidde zich als aanjager en maakte kilometers loopwerk. Kort voor de rust viel helaas de gevreesde 2-0 toen keeper Beuk zich lelijk verkeek bij het weg willen schieten van de bal. Een vervelend moment voor hem en de ploeg.

Na de rust leek het even nog goed te kunnen komen. Een afstandsschot van Mark Turk had een beter lot verdient en ook van Trigt zag zijn doelpoging niet gehonoreerd. Daardoor bleef Hollandia uiteindelijk de bovenliggende partij en nadat de 3-0 was aangetekend werd SJC aangeschoten wild. Dat het nog 4-0 werd en in de absolute slotfase zelfs 5-0 werd maakte de vernedering compleet. 

Afsluiten

Aanstaande zondag moet SJC in de slotwedstrijd thuis tegen Purmersteijn. De Noord Hollanders dingen nadrukkelijk nog naar de 3e periodetitel en kunnen bovendien, bij een misstap van Hoogeveen, de 2 punten achterstand op de koploper nog overbruggen. Voor SJC dus een zware opgave om de trouwe supporters in de laatste thuiswedstrijd nog een keer een overwinning voor te schotelen. En daarmee het seizoen waardig af te sluiten. 

Uit de krant