Keeper Lars Jansen hield zijn doel schoon. | Foto: archief, Wim Wobbes/Orange Pictures

Noordwijk wint in Volendam met 2-0

Sport

Uiteindelijk was de overwinning verdiend. Maar reuze gemakkelijk was het niet in het nagenoeg lege stadion van FC Volendam. Waar de ploeg van Kees Zethof een lastig maar weinig productief Jong FC Volendam tegenover zich vond.

Noordwijk begon zonder de geschorste Bosma maar nu met Roshanali in de basis elf. De beginfase was spectaculair met een knal op de kruising van De Vré. Al snel weer gevolgd door een fraaie corner van Van Oosten die door Wendt werd gekopt en door de keeper werd gepareerd.

Voorsprong

Volendam gaf veel vrijheid aan Sem van Oosten en hij kon regelmatig vrij opkomen en met de bal diep gaan. Na een kwartier kwam Noordwijk op een 0-1 voorsprong. Het was Teun Zethof die uit een corner de rebound verzilverde. En dat bracht rust in de tent. Maar naar mate de rust naderde herpakte Jong Volendam zich enigszins en deelde speldenprikjes uit. Op slag van rust moest Jansen handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen.

Tulband

Na de rust tapte Jong FC Volendam aanvankelijk uit een ander vaatje, was minder slordig en hield druk naar voren. Maar uitgespeelde kansen werden er door de Noordwijk-verdedigers niet weggegeven. Toch was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld en soms hing de gelijkmaker in de lucht. Het was even schrikken toen Teun Zethof met een blessure aan het hoofd neer ging. Maar na verzorging kon hij, met een tulband getooid, de wedstrijd hervatten.

Slotfase

De druk van Jong FC Volendam nam weer enigszins toe, zeker nadat Halman had een grote mogelijkheid niet wist te benutten. Dat deed Emiel Wendt kort daarvoor wel maar dit doelpunt werd, overigens onterecht, wegens buitenspel afgekeurd.

De 0-2 viel echter wel, opnieuw in de absolute slotfase. In een rommelige situatie voor het doel gaf Wendt het laatste tikje. Waardoor de 3 punten mee naar Noordwijk konden worden genomen.

Op 25 maart speelt Noordwijk tegen het dit jaar matig presterende Excelsior Maassluis. Zij verloren met 4-1 van Rijnsburgse Boys. De thuiswedstrijd werd een 1-1 gelijkspel waarbij Noordwijk na 2 minuten al tegen de 0-1 achterstand aankeek. En ondanks een overwicht slechts tot die 1-1 wist te komen.