De man van de 3-0: Chris Hoogervorst. | Foto: Johanna Oskam.

SJC boekt ruime zege op Velsen : 3-0

Sport

Dat SJC een ruime zege kon boeken op rkvv Velsen was voor de trouwe supporters een opluchting. Met name om dat de laatste 5 keer dat tegen hen werd gespeeld, de zwartwitten de punten aan de IJmondbewoners moesten laten. De uitslag doet vermoeden dat het allemaal van een leiendakje ging maar dat is niet helemaal de werkelijkheid.

De harde zuidwesten wind en het zware veld waren omstandigheden waardoor er van oogstrelend combinatievoetbal nauwelijks sprake was. Beide ploegen begonnen wel voortvarend en zochten de aanval daar waar mogelijk. Onnodig balverlies bij beide ploegen en de voor de Velsenaren kenmerkende stevige duels zorgden bovendien voor soms rommelig ogende situaties.

Uit een zo’n situatie bracht de keeper van Velsen de bal tot 2 keer toe met een uittrap slordig in het spel. SJC leek te kunnen profiteren maar met een katachtige redding maakte hij een uitstekend schot van Chris Hoogervorst onschadelijk.

Van belang

Voor beide ploegen was de wedstrijd natuurlijk van belang. SJC moest winnen om de kansen op een hoge eindklassering te behouden en Velsen wilde winst om afstand te kunnen nemen van een dreigende degradatie. De goed leidende scheidsrechter Michel Nijdeken bleef dicht op de bal en beoordeelde de soms meer dan stevige duels op de juiste waarde. Hoewel een overtreding op Ruigrok met geel mogelijk te licht werd bestraft.

SJC was een aantal malen gevaarlijk bij spelhervattingen en afstandsschoten van Strojil en Ruigrok. De Velsenaren gebruikten de verre inworp als zeer gevaarlijk wapen. Keeper Lex Hoogervorst oogde aanvankelijk wat onrustig maar nadat hij een goed genomen corner heel bekwaam het veld in bokste bleek hij weer in goeden doen.

Slim en meedogenloos

Verdedigend stond SJC goed en de drang naar voren zorgde dat er van echte druk op het SJC-doel nauwelijks sprake was. Maar ook aan de andere kant waren er voor SJC beperkte mogelijkheden.

In de veertigste minuut was het echter plotseling raak. SJC viel aan met plots veel mensen voor de bal. De verdediging van Velsen zag er niet goed uit en Martijn Van Trigt profiteerde op aangeven van Ruigrok slim en meedogenloos: 1-0. Met hierna nog kansen voor Ruigrok en Groot brak de rust aan.

Opnieuw Van Trigt

Na de rust een opportunistisch aanvallend Velsen dat wel wat probeerde maar nauwelijks tot grote daden kwam. Toch bleef het spannend ook nog nadat in de 70e minuut Van Trigt met zijn 2e doelpunt de 2-0 liet noteren. Een fraaie vrije trap van Ruigrok werd koppend verzilverd. Natuurlijk probeerde Velsen nog de bakens te verzetten. Maar toen ook tien minuten voor tijd via Chris Hoogervorst de 3-0 werd gescoord, was de zege definitief binnen.

SJC wacht nu eerst de bekerwedstrijd tegen het Rotterdamse 2eklasser Antibarbari op 16 maart. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 28 maart tegen kampioenskandidaat RKAVV in Leidschendam.