De jonge Noordwijker traint volgens zijn ouders heel hard om dit niveau te kunnen bereiken. | Foto: PR.
De jonge Noordwijker traint volgens zijn ouders heel hard om dit niveau te kunnen bereiken. | Foto: PR.
foto’s

Negenjarige Nick Koster: Hollandse held op de piste

Sport

skiën • De 9-jarige Nick Koster uit Noordwijk heeft in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk twee belangrijke prijzen in de wacht weten te slepen

Hij werd 1e bij de jeugd alpineskiën Nederlandse kampioenschappen en op de SMN cup in Filzmoos, waar ook de lokale club mee deed met alleen Oostenrijkse kinderen die opgroeien in de sneeuw, werd hij 2e werd op de reuzenslalom. 

Op zondag 26 februari vond de Kids Cup-wedstrijd en een NSkiV Cup-wedstrijd plaats in Maria Alm, op de piste waar die week ook de nationale kampioenschappen plaats vonden. Iedere winter organiseert de Nederlandse Ski Vereniging de Kids Cup en NSkiV Cup sneeuw, seriewedstrijden voor de Nederlandse wedstrijdskiërs. Deze vinden verspreid over het seizoen plaats in Oostenrijk en SnowWorld Landgraaf. Bij elke wedstrijd kunnen de racers punten verdienen voor het eindklassement van de Kids Cup of NSkiV Cup van het betreffende seizoen.

Een dag daarvoor was de SMN Cup in Filzmoos: de laatste wedstrijd voordat alle skiërs naar Maria Alm vertrekken. De SMN Cup, georganiseerd door Skiteam Midden-Nederland, betrof een reuzenslalom. De warme temperaturen van eerder die week waren op zaterdag ingeruild voor wat lagere temperaturen, een matig windje en sneeuwval. Zo hadden de skiërs deze week te maken met verschillende weersomstandigheden, wat veel vraagt van hun adaptievermogen.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant