Sander Bosma (hier op archieffoto)

Noordwijk lijdt 2-1 verlies in Katwijk

Sport

De herstart van de competitie leek met de derby Katwijk – Noordwijk een ultieme kans voor de ploeg van Zethof om een aansluiting te forceren richting een koppositie. Maar aan De Krom werd al heel snel duidelijk dat dit niet zomaar even zou lukken.

Het eerste kwartier heerste Katwijk en via Susan en Freriks kregen ze grote mogelijkheden. Na bijna een half uur viel de te verwachten treffer via Robert Susan: 1-0. Natuurlijk een sein voor Noordwijk om de bakens te verzetten. Maar tot een duidelijk offensief bleek de ploeg niet in staat. En omdat Katwijk  nauwelijks kansen creëerde kwam de rust met de 0-1 achterstand voor Noordwijk. Kort na de rust smeekte heel Noordwijk om een penalty na vermeend hands in het beruchte gebied. Die smeekbede werd niet gehonoreerd maar even later ging de bal toch op de stip. Bosma ging naar de grond en Wendt voltrok vanaf 11 meter het vonnis: 1-1. Het spel werd er niet fraaier op en de Katwijksupporters maakten hun hooligan-reputatie ook deze middag waar. Kwetsende zangkoren werden door de scheidsrechter niet op waarde geschat, de duidelijke agressieve dreigementen aan met name Sander Bosma ontsierden de derby.

Opwinding ontstond toen na een uur de bal opnieuw op de stip ging. Nu was het buitenkansje voor Katwijk en opnieuw Susan gaf de overigens uitstekende keeper Jansen het nakijken: 2-1. Noordwijk gaf blijk van veel goede wil maar echt gevaarlijk kon men nauwelijks worden. Opnieuw was het keeper Jansen die een aantal keren zijn ploeg op de been hield. Na zo’n 80 minuten ontstond een opstootje, overigens na een overtreding van Slijngaard op Van Meel. Vervolgens ging aanvoerder Robbert Susan, schandalig in de fout. Waarmee hij de tot dan vrij rustige derby nodeloos ontsierde.

Bosma fluisterde Van Meel in zijn oor dat zijn schandalige overtreding op keeper Jansen in de heenwedstrijd niet onbestraft kon blijven. De aanvoerder meende hierna Bosma tegen de grond te moeten werken via halve klap in de hals. Deze slaande beweging leverde eerst een chaotisch tafereel van duwende spelers op waarna het onvermijdelijke rood voor Susan volgde. Waardoor Noordwijk de laatste 10 minuten met een overtal mocht trachten alsnog gelijk te maken.

Met het inbrengen van Van Oosten scoorde Zethof in ieder geval een veilige aftocht voor door Katwijk-supporters belaagde Bosma. Maar in het veld kwam Noordwijk niet meer tot scoren.

De wedstrijd was al gespeeld en Noordwijk moest de 2-1 nederlaag gelaten incasseren. Zaterdag de thuiswedstrijd tegen de Koninklijke HFC.