Jeroen Spruijt (RBB) en Jesper de Vré (VV Noordwijk). Foto: Hans Heemskerk

Uien op de valreep naast Noordwijk

Sport Sport

De derby Noordwijk- Rijnsburgse Boys stond deze keer in de schaduw van het wereldkampioenschap voetbal. Bovendien was er de ijzige nood-oosten wind. Waardoor er bij elkaar veel minder toeschouwers dan gewoonlijk, bij de uiteindelijk boeiende strijd aan de Duinwetering, aanwezig waren.

Onder de toeschouwers wel de Noordwijkse burgemeester Wendy Verkleij en zij zag hoe de Boys in een meer dan spannend slotoffensief er op het nippertje een gelijkspel uit wisten te slepen. En daardoor aan een ongeslagen status van negen wedstrijden op rij, er nog een kon toevoegen. En ook hoe Noordwijk al snel door het oog van de naald kroop toen na vier minuten de Uien geen kans zagen om de bal in een werkelijk volledig verlaten doel te deponeren. Vervolgens was er een korte periode dat Noordwijk de bovenliggende ploeg was met mogelijkheden voor Wendt, Bosma en De Vré. Tussendoor ook kansjes voor Rijnsburgse Boys. De 1-0 leek al in de maak toen ook Van Oosten een geweldige kans kreeg maar het rustsignaal kwam toch met 0-0 op het scorebord. Ook na de rust begon Noordwijk zonder schroom met aanvallen. Maar pas na een uur spelen vonden de roodwitten het net. Het was verdediger Teun Zethof die uit een spelhervatting keeper Zonneveld het nakijken gaf: 1-0.Rijnsburgse Boys leek even aangeslagen en Noordwijk leek gemakkelijk stand te kunnen houden. Een aantal stevige duels zorgden voor een aantal onderbrekingen en de Noordwijk-aanhang schrok toen keeper Jansen met een schouderblessure het veld moest verlaten. Zijn vervanger werd Dani Antane die eerder in Spanje uitkwam in de Segunda División voor FC La Roda. Hij dacht waarschijnlijk ook dat met nog tien minuten op de klok de winst binnen leek te zijn. Maar met aanvallende wissels luidde trainer Wisman een uiteindelijk geslaagd slotoffensief van de Rijnsburgers in. Noordwijk verkrampte in de slotfase en liep te vaak te ver terug. De verdediging kwam meer en meer onder druk en dat duurde voort in de zeven extra speelminuten die scheidsrechter Bronsvoort toevoegde.

En in die absolute slotfase ging Noordwijk toch onderuit. Het was Walraven die, in een scrimmage in een overvol strafschopgebied, het vonnis voltrok en de 1-1 liet noteren. Voor Noordwijk een absolute tegenvaller maar nadat de eerste teleurstelling was verwerkt bleken veel Noordwijkers toch tevreden met de puntendeling.

Zaterdag 10 december is de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen HHC Hardenberg.