Martijn van Trigt zorgde voor de 2-0. | Foto: Johanna Oskam.
Martijn van Trigt zorgde voor de 2-0. | Foto: Johanna Oskam.

Feestelijke stemming en bovendien welkome winst van SJC op Alcides: 3-0

Sport Sport

Een speciaal op de zaterdagavond gespeelde wedstrijd tegen Alcides moest het SJC-feestje rondom de jubileumviering en de officiële opening van de accommodatie, compleet maken. De ploeg van trainer Marcel IJzendoorn voldeed tijdens deze ‘jubileumwedstrijd’ volop aan de verwachtingen en de volgepakte tribune mocht tot drie keer toe, bij evenzoveel doelpunten, hun favorieten toejuichen.

SJC moest aantreden zonder Tom Duindam omdat de veel scorende spits familieverplichtingen had. Martijn van Trigt nam daarom tussen Chris Hoogervorst en Wesley Haasnoot een plek in de punt van de aanval. Bij de groep ontbrak dankzij een liesblessure ook nog Jelle van Went.

Op speciaal verzoek van de SJC-spelers werd kort voor aanvang het hybride speelveld nog even besproeid. Waarna de beide ploegen er vanaf het begin een echte wedstrijd van maakten. Nog voor dat de toeschouwers konden vaststellen welke ploeg een overwicht kon creëren viel het eerste doelpunt. Jordy Groot ving in de zevende minuut een verre uittrap op en lanceerde Chris Hoogervorst. De snelle en balvaardige spits slalomde eerst over het middenveld om vervolgen Wesley Haasnoot op snelheid in de diepte te lanceren. En deze kreeg de gelegenheid om met zijn specialiteit, een verkapt diagonaal schot, de Meppelse keeper te verschalken: 1-0.

Venijniger

Direct daarop werd de strijd iets venijniger en scheidsrechter Rob Wassing uit Hoofddorp moest zijn ruime ervaring inzetten om het voetbalfeestje in goede banen te leiden. Tijdens een onschuldig ogend duel raakte Nick Lim geblesseerd en hij moest hinkend het veld verlaten. Vervolgens waren er mogelijkheden voor Martijn van Trigt maar deze brachten aanvankelijk nog niet de bevrijdende treffer. En met de 1-0 kwam het rustsignaal. Het te verwachten Meppelse offensief zette de SJC-verdediging wel onder druk maar gaf ook voldoende ruimte voor tegenstoten. Bij een daarvan lanceerde Timo Ruigrok bij de snelle Van Trigt die bal via binnenkant paal achter keeper De Jager deponeerde: 2-0.

Met Aaron Koeman en Sven Wisselink voor Ruigrok en Van Trigt bleef SJC blijmoedig de aanval zoeken. Een snelle combinatie van de twee invallers belande uiteindelijk via Wisselink op de paal, waarna een attente Haasnoot de 3-0 kon verzilveren. Voor Marcel IJzendoorn volgt een week met voorbereidingen voor een verre reis naar Drenthe waar voor zondag de wedstrijd tegen VWK op het programma staat. Zij hadden een offday en verloren de burenruzie in en tegen Hoogeveen met 8-2. Maar dat een waarschuwing voor mogelijke onderschatting is zeker op zijn plaats.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant