Heel blije gezichten na een snikhete verloren partij? Ja! Want zilver is top! | Foto: PR.
Heel blije gezichten na een snikhete verloren partij? Ja! Want zilver is top! | Foto: PR.

NHC Meisjes A1 behalen zilver op Nederlands Kampioenschap Super A

Sport

Voor het Nederlands hockeykampioenschap Super A mochten vorige week alle tien kampioenen van de Super A poules onderling strijden voor de nationale titel. Na het behalen van het kampioenschap in de reguliere competitie hebben de meiden van de NHC Meisjes A1 ook aan dit NK mee gedaan.

Trainer/coach Bob van Steen zegt bijzonder trots te zijn op ‘zijn’ meiden en dat zijn speelsters een bijzondere prestatie hebben neergelegd. Hoewel de Meisjes A1 van de Noordwijkse Hockeyclub zaterdagmiddag in een snikheet Barendrecht de finale van het Nederlands Kampioenschap van meisjes Super A verloor, kan gesproken worden over een zeer succesvolle zaterdagmiddag. 

Uitblinkende doelman

“Na onder andere zeges op Pinoké, Leonidas en Tilburg hebben onze meiden de finale gehaald. Ondanks een groot veldoverwicht in de eerste helft, waarin net dat beetje geluk ontbrak in de afronding bij één van de kansen, trok helaas Delta Venlo aan het langste eind en gingen er met de eerste prijs vandoor!”, zei Van Steen. 

Het NK ging aan de neus van NHC voorbij. Het lukt de dames van Simone Halters en Van Steen niet de uitblinkende doelman van Venlo te passeren.

“We zijn super-en super trots hoe de meiden hebben gevochten als leeuwen onder tropische weersomstandigheden. Deze dag en het kampioenschap in de reguliere competitie zijn een kroon op een mooie samenwerking van ruim 6 jaar tussen de club, speelsters, ouders en ons als coaches. Lief en leed is gedeeld en er zijn veel gedenkwaardige wedstrijden gespeeld.  

De slagroom op de taart is, na de titel in de reguliere competitie, dit NK” vult Halters aan. “Ik hoop dat de meiden zich na de een nachtje slapen realiseren wat voor speciaals ze de afgelopen seizoenen, en dit seizoen in het bijzonder, hebben meegemaakt.

Uit de krant