Logo denoordwijker.nl
Tom Duindam schrijft de 2-1 op zijn naam. | Foto: Johanna Oskam.
Tom Duindam schrijft de 2-1 op zijn naam. | Foto: Johanna Oskam.
Sport

SJC door 3-1 winst op Alphense Boys zeker van nacompetitie

  Sport

Vooraf had trainer Marcel IJzendoorn ons laten weten dat hij zijn selecte bij de eerste vijf teams van de hoofdklasse A thuis hoorde. Nu is er de wetenschap dat hij dit toen juist heeft ingeschat. Na de overwinning in de laatste competitiewedstrijd op Alphense Boys bezet SJC de 4e plaats. Die bovendien de bonus van deelname aan de nacompetitie oplevert.

SJC begon met Sven Wisselink op de plaats van de geblesseerde Frans van Niel. De bedoelingen werden direct duidelijk toen Tom Duindam al heel snel een dot van een kans kreeg maar de bal langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. SJC bleef druk zetten en Alphense Boys loerde op een counter.

Volgepakte tribune

Na ruim 20 minuten kon de volgepakte tribune juichen toen Timo Ruigrok na een goed uitgevoerde combinatie met een geweldig bekeken schot het net wist te vinden: 1-0.

SJC was dominant maar kon niet door pakken. Ook al omdat de Alphenaren spits Tom Duindam met dubbele bezetting aan banden konden houden. Supporters reageerden geschrokken toen Alphense Boys uit het niets de bal achter de vertwijfelde Lex Hoogervorst op de paal deponeerde.

Kort hierna leek Chris Hoogervorst de Alphenaren te kunnen verrassen maar zijn inzet was te zwak om succes te hebben.

Afwachtende houding

Na de rust kwam SJC niet goed uit de kleedkamer. En de afwachtende houding werd genadeloos afgestraft. Na bijzonder slecht uitverdedigen was het plots de volledig vrijstaande Khalid Kada die simpel intikte: 1-1.

Reden voor trainer IJzendoorn om zijn ploeg te manen tot meer discipline en het behouden van het overzicht. Voor de supporters was het toen billen knijpen vooral ook omdat Timo Ruigrok de bal bij een ogenschijnlijke eenvoudig te verzilveren kans, torenhoog over schoot.

Een geweldige aanvallende actie van centrale verdediger Nick Lim luidde even later toch de 2-1 in.

Na zijn loopactie ontving Lim de bal juist op de 16 meter vanwaar hij Tom Duindam succesvol op maat bediende.

De opluchting was zichtbaar en het bleek het sein voor nog meer aanvallende impulsen. Met Mark Turk voor Sven Wisselink werd het verdedigend middenveld versterkt wat de verdedigers de ruimte bood om aanvallend mee te doen. Eerst was het Demir Strojil die even ongrijpbaar was en even later lieten ook Lim en Verweij zich gelden.

Hier en daar geel

En de 3-1 kwam toen een goed genomen corner uiteindelijk op het hoofd van Duindam belandde. De zeer attente Van Trigt greep zijn kans en liet de keeper kansloos. SJC had de buit binnen en de Alphenaren reageerde uit teleurstelling nogal geïrriteerd. Scheidsrechter Teun van Pelt was genoodzaakt hier en daar wat geel te tonen. Waarna de stand tot het eindsignaal onveranderd bleef. De stemming in het clubhuis was na afloop dan ook opperbest. Vooral ook omdat het resultaat een bijdrage leverde aan de sfeer die er al was bij de huldiging van de diverse kampioensteams van de jeugdafdeling.

De nacompetitie begint voor SJC donderdagavond aan de Lageweg tegen OJC Rosmalen. Een niet te onderschatten tegenstander die 60 doelpunten produceerde en slechts 33 doelpunten tegen kreeg. Het wordt de eerste van mogelijk 4 finales. Waarbij SJC feitelijk de absolute underdog heet te zijn.

Meer berichten