Afbeelding

Noordwijk verslaat ook IJsselmeervogels

Sport Sport

Na het gelijke spel in de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AFC moest Vv Noordwijk op bezoek bij IJsselmeervogels in Spakenburg.

Aanvankelijk leek het al een mooie wedstrijd te gaan worden. Direct na het beginsignaal kon Roshanali de kwaliteiten van de keeper testen, direct gevolgd door een goed genomen corner van de Vogels die met kunst en vliegwerk onschadelijk werd gemaakt. En zo ging het verder tot de 17e minuut. Roshanali eiste toen de vrije trap op de rand van de 16 op en vond de zich perfect vrijgelopen Emiel Wendt. De aanvoerder kopte al even perfect de bal naar de verre bovenhoek en het was 0-1.

IJsselmeervogels reageerde niet zoals verwacht maar liet het initiatief feitelijk bij Noordwijk. Wat daardoor vrij makkelijk de druk ver van het eigen doel kon zetten. Na ruim een half uur kropen de Spakenburgers wat meer uit de schulp en keeper Jansen moest een paar keer handelend optreden. De rust brak uiteindelijk aan met de 0-1 stand.

Na rust leek IJsselmeervogels met een stevigere aanpak het Noordwijk moeilijk te willen maken. De gele kaart voor aanvaller van den Meiracker na een grove charge op keeper Jansen toonde dit al aan. En ook verdedigend werd er soms op grovere wijze ingegrepen. De extra energie bracht al na ruim 5 minuten succes toen het door het midden uitverdedigen door keeper Jansen, door de attente Vogels via Angulo werd afgestraft: 1-1.

Na een uur spelen bracht coach Zethof Thomas Reynaers en Jeffrey de Winter voor Bouwman en Van Staveren. En Noordwijk zocht duidelijk naar een nieuwe voorsprong, daartoe verving De Kruys Van Oosten. Het leek er echter op dat Zethof toch tevreden was met de puntendeling toen hij ook nog Bosma en Overvliet naar de kant haalde.

Intussen bleef in het veld Emiel Wendt een plaag voor de verdedigers. En zijn inzet bracht met nog een kwartier te gaan Noordwijk al bijna op de verdiende voorsprong. De in het blauw gestoken roodwitten bleven dominant, zeker nadat Van De Laar met rood richting de doucheruimte van de Westmaat moest. Het wachten was vervolgens op de winnende treffer en die viel met nog 5 minuten op de klok. Opnieuw was het aanvoerder Wendt die opvallend gemakkelijk de weg naar het doel mocht vinden: 1-2.

De buit was binnen en de Vogels etaleerden in de 6 minuten extra tijd hun machteloosheid via een tweede gele en dus rode kaart voor Martis.

Een verdiende overwinning voor Noordwijk waardoor de thuisreis een vrolijk feestje kon zijn.

Op 26 mei ontvangt Noordwijk aan de Duinwetering het Tielse svTEC. Een mooie gelegenheid om het thuispubliek nog eens op een aantrekkelijke wedstrijd te trakteren.