Tom Duindam scoort 5-2 en 6-2
Tom Duindam scoort 5-2 en 6-2 Foto: Johanna Oskam.

SJC verslaat SDO met ruime cijfers: 6-2

Sport Sport

Na het laatste fluitsignaal stond er een duidelijke 6-2 op het scorebord. Een overwinning die er zeker mag zijn ook al was de tegenstander de veel geplaagde rode lantaarndrager SDO uit Bussum. En omdat SJC al na 2 minuten de score opende leek er toen al een grote overwinning in te zitten.

SDO was de eerste tegenstander die werd ontvangen in de prachtige kleedkamers van een fonkelnieuw clubhuis. Helaas moesten beide ploegen hun entree op het voetbalveld nog wel maken tussen de rommelige bouwhekken door. Maar dat stond de start van deze wedstrijd niet in de weg. SJC begon ijverig aan de wedstrijd en al heel snel bereikte een voorzet van vleugelverdediger Emir Strojil de attente Tom Duindam. Zijn kopbal was onhoudbaar voor keeper Hazelaar en het was na 2 minuten al 1-0. De direct al uitzinnige supporters op het hooggelegen terras aan de zuidzijde van de nieuwe kantine lieten weten dat zij rekenden op een hoge uitslag. Maar daar zag het echter in de 1e helft niet naar uit. SDO verdedigde stug, hield negen spelers kort voor de 16meterlijn en had in keeper Hazelaar een belangrijke sluitpost. SJC kreeg echter wel en aantal grote kansen maar zowel Martijn van Trigt als Frans van Niel zagen kort na elkaar geen kans om deze mogelijkheden te verzilveren. De druk bleef hoog, de balcirculatie vanuit de verdediging was weer als vanouds en DSO kwam er nauwelijks aan te pas. Maar verder dan een vijftal corners en een behoorlijke kans voor Tom Duindam kwamen de zwartwitten niet.

Verdedigende speelwijze

In de 2e helft was er aanvankelijk het zelfde spelbeeld. SJC drong aan en SDO stond met heel veel mensen rond de 16. De goed leidende scheidsrechter Haico Miechielsen liet voetballen daar waar het kon maar trok op tijd de teugels strak. En ook hij zag een sterker SJC dat maar moeizaam tot score kwam. Want pas na ruim een kwartier viel, na mistasten van de keeper, via Chris Hoogervorst de 2-0. En nog kwam DSO er niet uit maar de Bussummers bleven vooralsnog volharden in de gekozen verdedigende speelwijze.

Inmiddels was Wesley Haasnoot in de ploeg gekomen. En hij verschalkte met buitenkantje linker voet keeper Hazelaar en het was 3-0.

De supporters maakten zich toch op voor meer spektakel maar kregen al gauw een eerste teleurstelling. Want na de treffer kwam SDO wel uit de schulp, stuurde 4 mensen naar het front en zag kans om na ruim een half uur in enkele minuten tijd de 3-1 en de 3-2 te laten noteren. Boven op het terras werd het angstig stil maar dat veranderde toen 5 minuten later een vlotlopende combinatie over 5 schijven Tom Duindam op aangeven van Wesley Haasnoot de 4-2 wist te verzilveren.

Spelplezier

Keeper Lex Hoogervorst schrok kort daarna nog even op toen een bal boven hem tegen de lat ketste. Maar verder heerste SJC en straalde het spelplezier van de ploeg af. Dat het in de absolute slotfase via Tom Duindam nog 5-2 en 6-2 werd was niet alleen de beloning voor de ijverige spits maar voor het hele team en de supporters. Trainer IJzerdoorn had nog een nabrander toen hij de pers liet weten: ‘Luister, onze competitie gaat nu pas beginnen’. Daarmee bedoeld of onbedoeld de ploeg op scherp zettend voor de wedstrijd van komend weekend. Wanneer de verre reis naar runner up BE Quick 1887 moet worden gemaakt. Maar wel de kans biedt om weer volop te gaan meedoen in de top van de hoofdklasse. Waarna in een thuiswedstrijd koploper en titelkandidaat Hoogeveen de volgende tegenstander zal zijn.