Logo denoordwijker.nl
<p>Sebastiaan Mud was drie maal trefzeker . | Foto Maaike Peschier, tekst: razende reporter Willemiek.&nbsp;</p>

Sebastiaan Mud was drie maal trefzeker . | Foto Maaike Peschier, tekst: razende reporter Willemiek. 

Sport

Fluks kan niet nog een keer stunten tegen Badhoevedorp

  Sport

Fluks en Sporting Badhoevedorp troffen elkaar afgelopen zaterdag (in de eerste veldwedstrijd van 2022) al voor de vierde keer dit korfbaljaar. Na de winst van Fluks tegen deze tegenstander in de laatste zaalwedstrijd beloofde het een spannende wedstrijd te worden. 

Beide teams waren gebrand om te winnen en dat was bij de start van de wedstrijd meteen te zien. De eerste snelle score kwam aan de kant van Fluks door Wouter Westgeest en het lukte zelfs om uit te lopen tot 0-3. Een periode van weinig doelpunten brak aan en na vijftien minuten kwam Sporting Badhoevedorp terug tot 3-3. 

De teams zaten er dicht op in de verdediging, waardoor er weinig kansen ontstonden en er veel balverlies was. Het verdedigen van Fluks werd af en toe afgefloten, waardoor er twee strafworpen voor Sporting Badhoevedorp werden gegeven, die allebei gemist werden. 

De af en toe harde wind bemoeilijkte de aanvallen en dat was te zien in de ruststand: 4-5 in het voordeel van Fluks. Fluks kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en maakte meteen twee doelpunten uit schoten van Maurits van der Vos en Sebastiaan Mud. Halverwege de tweede helft stond het 8-8. Badhoevedorp mocht van de arbitrage lang aanvallen zonder te schieten, en waar zij door lang zoeken naar goede kansen nog wel wisten te scoren, probeerde Fluks te snel scores te forceren wat tot veel balverlies leidde.  Zo eindigde de wedstrijd in 13-9 voor Badhoevedorp.

Toch tevreden

Na het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding te hebben gestaan, was het laatste stuk van de wedstrijd een tegenvaller voor Fluks. Ondanks het verlies tegen een team dat eerste staat (zowel in de zaal als op het veld), mag Fluks tevreden zijn over de getoonde inzet.

Door de meivakantie is Fluks de komende weken vrij en staat de volgende wedstrijd pas gepland op 14 mei (15.30, thuis tegen het Schiedamse Nexus). 

Meer berichten